Sunssekeren ble hevet etter inititativ fra IF. Nå er to menn dømt for båtsvindel, etter fire års rettsprosess.

Dømt for å ha senket denne båten med vilje

En fire år lang rettsprosess er over.

Publisert Sist oppdatert

Høyesterett har avslått anken til to som er dømt for å ha senket en luksusbåt med vilje. Båtsvindlerne er både blitt dømt og frikjent i flere rettsrunder. De er nå til slutt funnet skyldige i å ha senket båten med vilje under et slep fra Strømstad til Skjeberg i juli 2010.

Hevet fra 107 meter

Båten ble hevet etter initiativ fra IF forsikringsselskap i mai 2011. Båten ble hevet fra 107 meters dyp ved Hvaler i Østfold for å finne ut av hvorfor den 62 fots store fritidsbåten sank. Båten ble først lokalisert med en miniunvervannsbåt, før forsikringsselskapet bestemte seg for å heve den. Dette var første gang et forsikringsselskap var så dypt for å hente opp en havarert fritidsbåt. Da båten kom til overflaten, viste det seg at den ene bunnventilen var åpen, kjølevannsslangen som førte fra denne til motoren var ikke tilkoblet motoren, men lå løst, eksosslangen var kappet av og ni vinduer sto åpne. Motorrommet sto åpent  og lokket til dieselstanken var fjernet.

Prøvde seg på erstatning

I slutten av 2011 ble de to mennene fra Sarpsborg dømt til fengsel for båtsvindel.

Borgarting lagmannsrett avviste anken fra de to mennene i april 2012. Men i februar 2013 ble de to likevel frifunnet, og ifølge Fredrikstad Blad begynte de to mennene å forberede en erstatningssak mot IF. Men etter tre år i retten måtte de se langt etter en erstatningssak, da de to igjen ble dømt i Borgarting lagmannsrett 22. januar i år. Saken ble anket, men nå har altså høyesterett avslått denne anken, og dommen er nå rettskraftig.

Båtsvindlerne er dømt til å betale 659.000 kroner til If Skadeforsikring som dekker kostnadene til hevingen. I tillegg ble de dømt til fengsel i ti måneder.