Finansminister og Frp-leder Siv Jensen.

– Må kombineres med resten av båtlivet

– Vannscooter er grisegøy. Vi må finne en måte å kombinere det med resten av båtlivet, sier finansminister og Frp-leder Siv Jensen.

Publisert Sist oppdatert

Sjøen for Alle, Lillestrøm: På Sundvollen etter valgseieren ville Siv Jensen fjerne forbudet mot vannscootere. Båtliv fikk treffe partiformannen og finansministeren i hjertet av norsk båtmarked, på Sjøen for Alle i Lillestrøm. Vi avtaler å møtes for å snakke litt båtpolitikk, og deretter ta en rundtur på messa. På en av standene står vannscooterne fra Sea Doo. Hun stopper opp ved en rosa Sea Doo Spark, fjorårets vannscooternyhet, og denne med rosa deksel som matcher finansministerens rosa boblejakke. Siv Jensen har selv en liten landstedsbåt, men har også kjørt vannscooter.

– Det er grisegøy, det er fantastisk moro. Det er så mange morsomme leketøy som er laget for sjø, og det er mye moro. Men det skal også være hyggelig på sjøen, og selv har jeg sans for også å ha det stille og rolig, sier Frp-lederen.

– Må ivareta alle hensyn

Hun poengterer at Frp mener vannscootere er en del av gleden på sjøen.

– Men vi må finne en fin måte å kombinere med resten av Båtlivet. Problemet vårt er ikke at vi mangler areal, men å ha sikre soner, sier Jensen.

– Da dere vant valget fremmet du at vannscooterforbudet skulle bort. Hva skjer nå videre? Rapporten som er bestilt av Klima- og miljødepartemenet har flere kritiske anmerkninger i forhold til dagens regelverk.

– Jeg må oppdatere meg i forhold til rapporten som har kommet. Vi har vært opptatt av vannscootere og snøscootere, sånt som folk synes er hyggelig. Men vi må finne måter å håndtere det på, som ivaretar flere hensyn. Det må være mulig å finne en balanse på dette., sier Siv Jensen.

På vent

Dette er ikke helt de samme signalene fra Frp, både fra Sundvollen-erklæringen og hva Bård Hoksrud sa før valget - at vannscooterforbudet skulle bort så fort Frp kom i regjeringsposisjon.

– Vi har jo gjort veldig mye allerede. Forenklet masse regelverk, gjort masse med avgifter både for bil og båt. Det at vi har fått tatt bort avgifter på båtmotorer var jo veldig bra, sier Jensen.