Søk i arkivet

Ikke ro i Redningsselskapet: Valgkomite vil kaste nyvalgt president

Valgkomiteen i Redningsselskapet vil kaste nyvalgt president Lars Hellandsjø. «Katastrofe» seier ansatte og tillitsvalgte om framlegget. Sponsorer sier dette kan bety slutten for selskapet, skriver BT.no

Det har hersket ro rundt redningsselskapet ettrer opprivende konflikter gjennom hele fjoråret. Den nyvalgte presidentene sier han er sjokkert over valgkomiteens instilling, og mener dette ikke maner til den ro selskapet nå behøver. Han får i følge avisen Bergens Tidende støtte fra både asnsatte og tillitsvalgte. Han vil nå måtte vurdere sitt kandidatur ved valget om dette forslaget blir stående.

Valgkomiteens leder, Anton Iversen fra Molde, ønsker ikke å kommentere hvorfor de har kommet med denne innstillingen overfor BT.

Petter C.G. Sundt er igjen aktuell med donasjon på 20 millioner og Kong Harald er tilbake som selskapets høye beskytter. Jan Michelsen som representerer Sundt i denne saken, sier at dette er å starte en prosess som vil være med å rive ned alt det som er gjenreist av tillit den siste tiden, og kaller selskapet for en barnehage. Jan Michalsen sier videre til avisen at dette kan bety slutten for selskapet.

BT.no peker på at dette kan dreie seg om en fortsatt maktkamp i kjølvannet etter Monica Kristensen Solås. Det var mange som var uenige i valget av Hellandsjø, og at det er restene etter den maktkampen som nå har fått nye aktører.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen