Søk i arkivet

Princess sier opp 450

En av Norges mest populære storbåtmerker – Princess, må si opp 450 ansatte i England i nærmeste fremtid.

Princess må kutte staben med en femtedel - fra 2125 til 1700. Princess-sjefen Chris Gates mener kuttene ikke er mer dramatisk enn at man da vil være nede på samme arbeidsstokk som man hadde i 2007. –Vi må stikke fingeren i jorden og tilpasse oss markedet som råder for tiden, sier Gates til International Boat Industry.

Åpningen av det nye verftet i Plymouth har kostet, og det er fortsatte investereinger der som nå er med å dra opp kostnadene for det Norges-kjente verftet. Det er også her brorparten av kuttene skal komme. Princess er nå inne i en tre måneder ”unntakstilstand”, hvor alle mulige innsparinger skal diskuteres.

Lunde-gruppen, som nylig kjøpte deler av konkursboet etter Askeladden og Dockside Marine i Tønsberg, sitter på importen av Princess i Norge. De eier også forhandleren Norsk Båtsenter som har avdelinger flere steder i landet. Princess har nesten blitt folkebåt i enkelte båtmiljøer her til lands, og det finnes fire store Princess klubber som ivaretar eiernes interesser og båtliv.  

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen