Brustad lovet at hun skulle følge med på båtbransjen. Midler skulle kanaliseres til den krisetruede næringen sa hun da hun besøkte messen på Lillestrøm i mars. Her i samtale med Morten Haakstad i Windyboats som nå mener lovnadene forplikter.

Full stopp hos Windy

Windy Boats i Arendal permitterer 150 ansatte fram til november.

Publisert Sist oppdatert

Finanskrisen har rammet Windy Boats med full kraft. Produksjonen av båter har gått ned med 40 prosent siden samme tid i fjor, melder Agderpostens nettutgave. Én avdeling er imidlertid ikke permittert, og utviklingsavdelingen i Windy jobber nå på spreng med å utvikle nye båtmodeller som skal stå klare til 2010 og 2011. Dette innebærer blant annet Windys første superyacht.

–Vi er definitivt inne i en vanskelig tid. Overgangsperioden fra toppen til bunnen vi er nede i nå er alltid vanskelig og smertefull. Folk generelt og ikke minst våre forhandlere har derfor vanskelig for å ta posisjoner for neste sesong. Dette gjør det vanskelig for oss å planlegge det volumet på produksjonen som markedet vil ha, sier administrerende direktør Morten Haakstad til NTB.

Han opplever stor forståelse for permitteringen blant de ansatte, som Haakstad selv har holdt løpende oppdatert om situasjonen gjennom vinteren og våren. Det kom heller ikke som noen overraskelse på dem, ettersom båtbransjen har slitt med betydelige problemer også internasjonalt.

- De er i likhet med ledelsen opptatt av å sikre fremtiden til selskapet best mulig, og av å finne et nivå som er realistisk og lønnsomt i årene fremover. Vi er dessuten optimistiske når det gjelder oppstart av produksjon i oktober, og permitteringen vil dermed forhåpentligvis bli kortvarig, sier Haakstad.

Han er takknemlig for regjeringens krisetiltak, spesielt den nyervervede retten til å holde på kompetanse gjennom lengre permitteringer enn før. Haakstad håper også at samtaler med Innovasjon Norge vil gi resultater i form av støtte til utvikling i Windy.