Påbegynt sjøbu
Servering av bacalao hører med til tradisjonen
Fra fjorårets sjøsetting

Klart for sjøsetting med tradisjoner

Sjøskolen i Vollen tar vare på tradisjonene når fembøringen «God Bør» skal sjøsettes imorgen.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 29. april samles elevene på Sjøskolen i Vollen til den årlige sjøsettingen og for gode hjelpere (som trengs) blir det servering av bacalao med selvlaget klippfisk. Når jobben er gjort og båten flyter servers også kaffe og kaker ved bryggekanten i Maudbukta ved Arnestad i Vollen.

Spesielt i år blir smaksprøver og salg av kaldrøkt sild. Sjarkfiskerne på «Nessegutt» forteller om produjktet.

«God Bør» har i vinter stått tørt og fint i nytt båthus som nå nesten er ferdig. Her har elevene hatt fine arbeidsforhold under tak.

Dette blir siste mulighet for å se det gamle Arnestad Bruk for det rives for å gi plass til det nye Oslofjorden Kystkultursenter.

Mer informasjon om dette ved sjøsettingen.

Spesielt interesserte kan også sjekke her