Båtfolk henter informasjon og inspirasjon i båtblader
Bjørn Kvernberg i Synovate
Seminardeltagere på Dronningen

Snittet er 18 fot

Snittstørrelsen på norske båter er 18 fot. I dag er det seminar om Båtlivs båtundersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

SEMINAR: Tor-Kristian Øines presenterer Båtundersøkelsen.

Visste du at snittstørrelsen på fritidsbåter i Norge er 18 fot? Eller at båtfolket bruker båten sin i snitt 16 dager og tre netter i løpet av en sesong? Eller at den vanligste bruken av fritidsbåter i Norge er til fiske?

I ettermiddag er 70 representanter for båtbransjen samlet på Dronningen i Oslo til seminar om markedsundersøkelser. I fjor gjennomførte Norsk Maritimt Forlag, som utgir Båtliv, Båtguiden og Seilas, en undersøkelse for å kartlegge hvem båtfolket i Norge er, hva slags båter de har, hva de bruker båtene til, hva de kan om navigasjon og sjømannskap og holdninger til bruk av vest, inntakt av alkohol på sjøen og lignende.

Undersøkelsen ble gjennomført av Synovate. Konklusjonen er at de 851.000 personene, som av Synovate ble definert som båtfolket, er nokså traust folkeferd, som i snitt i har hatt båter i 20 år. På seminaret i dag har salgssjef i Båtliv Tor-Kristian Øines i Båtliv og Båtguiden gått gjennom undersøkelsen med bransjen. Tema er markedsundersøkelser, og blant foredragsholderne er Bjørn Kvernberg i Synovate og Karl Fredrik Kjendlie i Enalyzer.

– Vi ønsker å tilby båtbransjen muligheten til å bli bedre kjent med markedet gjennom markedsundersøkelser, sier Tor-Kristian Øines.

Les også: Populære båtblader