Tormod Strand var med på Båtlivs lesertur.
Drømmebåten: Van Der Heijden
Tormod Strand (t.v) vil seile på elvene

Skuteløs på Boot

Tormod Strand trålet hallene på Boot på jakt etter en trawler, og helst i stål.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Nautiner 40 på Boot 2012

Boot, Düsseldorf

–    Vennene mine synes jeg plager dem med båtprat hele tiden. De kaller meg «kaptein skuteløs». Men jeg har hatt båt før, og jeg kommer til å få meg båt igjen, sier Tormod Strand, som deltok på Båtlivs lesertur til Boot sist helg. Drømmen hans er å kjøre på elvene og kanalene gjennom Europa til Svartehavet på egn skute en dag.

Boot er verdens største innendørs båtutstilling med 17 store haller som til sammen rommer alt mellom himmel og hav av båter, båtutstyr, båtklær og vannsport. Dykkerutstyr og ubåter også, forresten.

Tormod Strand har spesielt hollandske stålbåter i kikkerten. – Denne typen er solide bobåter, som man ikke så ofte ser i Norge. Men på Boot er det flere haller med hollandske drømmebåter, sier Strand, som har brukt mye tid i hall 15 og hall 5 på Boot.

–    Høydepunktet var personlig omvisning på 78-foteren fra hollandske Vand Der Heijden i hall seks. Dette er en fantastisk båt som man bare kan  drømme om, men det er moro å komme om bord å se. Vi fikk god service straks vi fortalte at vi var nordmenn, sier Tormod Strand.

Han har bestemt seg for å kaste loss på langtur en dag, men havet kan andre få ha i fred for Tormod. Drømmeturen går i østerled på elvene og kanalene gjennom Europa, Rhinen, Donau og Djnepr, helt ned til Svartehavet.

– Folk flest vet ikke hvor avslappende og deilig ferie det er å flyte langsomt gjennom vakkert landskap til hyggelige landsbyer og spennende storbyer med båt, avslutter Strand, som gjerne skulle hatt enda flere dager på verdens største innendørs båtmesse.