Søk i arkivet

Boka har mange flotte bilde og illustrasjoner.
Boka har mange flotte bilde og illustrasjoner.
Magne Klann og Øyvind Bordal, stolte forfattere.
Magne Klann og Øyvind Bordal, stolte forfattere.

Seilerboka endelig ferdig

Å lage seilernes bok har vært tidkrevende forteller forfatterne som nå trener på å signere bøker før det store innrykket på Lillestrøm.

– Det begynte med at vi laget et RS Feva-hefte for Norges Seilforbund. Og at vi skulle modernisere Norges Seilforbund informasjonsmateriell. Vi har sett et behov, ingen har laget en bok til dagens standard, forteller Magne Klann og Øyvind Bordal.
– Materiellet som fantes var fra den tiden vi selv lærte å seile Optimist, fortelle forfatterne. Ungdommen i dag har litt andre forventninger til informasjon og presentasjonsform enn på 70-tallet. Opplæringstoff innen sjømannskap har vært komplisert fremstilt, ofte i yrkesoffiserspråk. Vi har forsøkt å få stoffet lett tilgjenglig. Gjøre det lettere å komme inn i emnet, forteller gutta.

Ett år forsinket
I vår første idefase ønsket vi å lansere boka til Sjøen for Alle i 2010. Senere ble det julen 2010, men det ble ett åt etter planen. Første ide var en bok på rundt 150 sider, vi endte opp på 336 sider. Magne Klann har stått bak bilder og illustrasjoner, mens Øyvind Bordal har skrevet det meste av teksten. Klann bor i Son, mens Bordal bor i Danmark.
– Vi har blitt noen jævler på Skype. Det har fungert bra å sitte på hvert vårt sted. Det har gjort at vi har kunne jobbet uforstyrret.

Mange timer
Både Klann og Bordal mener de har brukt ett årsverk hver på boka. Det har vært et enormt puslespill. Vi har laget boka som ett oppslagsverk, og stoffet er bygget opp mer som et magasin. Det gjør at man kan starte å lese boka midt i om man vil, eller plukke ut spesielle temaer man ønske å sette seg inn i.
I sommer tok jeg 6000 bilder for bruk i boka, ca 200 av disse er brukt i boka, forteller Klann. Når vi levert boka telte vi 772 illustrasjoner, eller litt over to per side, fortelle Bordal. Nå håper de på et seilinteressert publikum på messen. På Lillestrøm får du boka til messepris. Den selges for 399. Med i prisen følger en T-skjorte til verdi av 200 kroner.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen