«Berserk» går som planlagt

Premieren på «Berserk» til Sydpolen går som planlagt etter at Oslo tingrett har bestemt seg for ikke å stoppe TVNorge-serien.

Publisert Sist oppdatert

SISTE REIS: "Berserk"s siste tur vises på TV Norge. Foto: Jarle Andhøy /Wild Wikings.

Forrige uke gikk tre av de pårørende etter «Berserk»-forliset rettens vei for å få stanset den omdiskuterte TV-serien. I dag kom kjennelsen fra Oslo tingrett, som avviser saken.

– De pårørende er delt i synet på serien, og vi har stor forståelse for at enkelte synes dette er tungt.

Men vi har hele tiden vært trygge på at vi har gjort en god redaksjonell vurdering, og at vi befinner oss innenfor både presseetiske og juridiske rammer. Kjennelsen gir oss medhold på flere av punktene vi har bemerket som vesentlige for at vi velger å sende serien. Vi er naturlig nok fornøyde med kjennelsen, sier administrerende direktør i TVNorge, Harald Strømme i en pressemelding.

I kjennelsen heter det blant annet at «Retten har på nåværende tidspunkt ingen holdepunkter for at serien vil skade eller sverte deres ettermæle, krenke deres privatlivs fred, eller på annen måte være krenkende for dem».

Retten gir også tv-kanalen med hold i sin påstand om at tv-serien har stor offentlig interesse.

«Videre viser retten til at «Berserk»-ekspedisjonen og dens forlis avstedkom en forholdsvis heftig offentlig diskusjon i en rekke medier, spekulasjoner og juridisk etterspill. I en slik situasjon er retten av den oppfatning at hensynet til medias rett til formidling av informasjon, ideer og budskap må tillegges stor vekt. Disse hensyn gjør seg gjeldende med like stor tyngde selv om tv-serien fremstår som en blanding av dokumentar og underholdning, og selv om tv-selskapet har økonomisk interesse i visningen».