Søk i arkivet

Båtliv

Bergenspolitiet velger eksotisk italiener

Hordaland politidistrikt har undertegnet avtale om levering av ny politibåt. Valget ble som tidligere antatt en 42 fots italiensk kevlar-rib med 1200 hester og en toppfart på over 60 knop.

Brunswick skal selge MV-Marin i Norge

Brunswick Marine Europe har nå overtatt distribusjonen av båtene fra den den finske båtbyggeren MV-Marin på det nordiske markedet. Konsernet regner med starte salget i Norge i 2009.

Donerer ny redningsskøyte - med en kjapp ekstragave

Skipsmekler Hans Herman Horn og hans familie har finansiert tre redningsskøyter. Nå kommer den fjerde. «Horn Flyer» er under bygging og skal avløse RS «Sundt Flyer» i Skjærhallen i april neste år. RS «Sundt Flyer» omstasjoneres deretter til Arendal.

Norsk stagnasjon - russisk kjøpefest

Mens det norske båtmarkedet bremser opp, er våre naboer i øst slett ikke hemmet av mangel på kjøpelyst. I år har også den russiske presidenten Dimitri Medvedev blitt båtmann. Han har kjøpt ikke én, men TO finske Aquador-båter (bildet).

Askeladden ber om frivillig gjeldsordning

Storprodusenten Henrik J. Askviks Sønner AS har permittert de fleste av bedriftens vel 140 ansatte i Norge, stenger fabrikken i Polen og har 200 båter på lager på Os. Banken sier nei til ytterligere driftskreditter, og nå ber fabrikken tingretten om frivillig gjeldsordning.

Ny vri på el-båten: Luksus i ruslefart

Amerikanske Lear Boats mener de har funnet en god løsning i jakten på en brukbar el-båt. Fabrikkens 20-foter Lear 204 leveres med en lang rekke ulike overbyggsløsninger, og både skrog, rorsystem og den fembladete propellen skal være konstruert fra grunnen av med tanke på el-drift.

Nå merker underleverandørene oppbremsingen

Nansen Produkter på Ubergsmoen i Vegårshei varsler permitteringer grunnet svikt i ordretilgangen på båtinnredninger.

Luksuriøs gjerrigknark

Clippers nyeste yacht er nesten 18 meter lang og spekket med luksus, men gnien på drivstoff. Se vår bildespesial av premierebåten i Norge.

Slik fjernes en millionbåt

En yacht gikk på grunn på Bahamas. Se bildespesial av den brutale måten båten ble fjernet på.

Ekstrem underholdning på vannet

Glem alt du har opplevd på Tivoli, Liseberg og Tusenfryd til sammen. Når Andre Aaby fyrer opp Evinrudemaskinene sine, er det med stor overbevisning om at alle som har sagt ja til en prøvetur i den 27 fot lange RIB-en, kommer til å skrike seg hese. Velkommen til ekstrem underholdning på vannet.

Snikpremiere på Viksund 390 St. Cruz

Viksunds nye storbåt, 390 St. Cruz er foreløpig i rute for lansering våren 2009. I helgen fikk gjester på Viksund-dagene i Strusshamn en sniktitt på nyskapningen.

Os Båtsenter AS er konkurs

Torsdag ble det åpnet konkurs i boet til Os Båtsenter AS i Hordaland. Tre ansatte mister jobben som følge av konkursen.

Tar til motmæle mot krisepåstander

Samme dag som Viksund legger siste hånd på forberedelsen av Viksund-dagene 2008 går en optimistisk daglig leder Rune Viksund hardt ut mot påstandene om full bransjekrise. – Den såkalte krisen i båtmarkedet er betydelig overdrevet, sier han til lokalavisen Askøyværingen.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen