Søk i arkivet

Båtliv

Nye skjærgårdsjeeper med konsoll og toalett

I år lanseres en rekke nye konsollbåter med badeplattform, toalett og stor solseng. Båtliv har tatt en titt på nyheter av denne typen båter i ulike prisklasser.

Sjølyst fikk sin gjenoppstandelse

Glisene var brede og blikkene var våte i Sjølyst-hallen på Sjøen for alle. En egen hall var rigget for å minne om arven fra gründerne i båtbransjen.

Endelig skinner sola over Tønsberg Boatshow

Sola skinner over Tønsberg Boatshow, og Viknes fikk tidenes messestart.

Praktisk Båtliv Slik monterer du kryssholtet skikkelig

Etter en vinter med harde stormer har mange båter fått tøff medfart. Er festene for fortøyningstauene ennå kapable eller er det på tide med utbedringer?

BRUKTBÅTEN: ASKELADDEN COMMUTER 805 Dristig nyskapning har kommet trygt i havn

Da Askeladden lanserte Commuter 805 i 2004 markerte båten en helt ny linje for produsenten. Men problemfri var lanseringen slett ikke.

WINDY ZONDA Moderne retro i toppklasse

Sjeldent prøvekjører vi båter med et så velutviklet skrog som Windy 31 Zonda, en nesten fullkommen daycruiser til drøyt to millioner kroner.

Bavaria søker investorer

Bavaria Yachtbau ble i går satt under administrasjon av retten i Würzburg. Produksjon og levering av båter fortsetter som før, og nå arbeides det med å finne nye eiere.

SAGA 315 Bobåt uten stress

Saga 315 er en turbåt for en liten familie som ikke har det alt for travelt. En kupebåt med strak aksling som holder seg godt i pris.

Her er Norges mest populære bobåter

Bavaria er det mest populære båtmerket over 30 fot. Scand kommer på annenplass, og deretter følger Viksund.

Bavaria-sjefen fikk sparken

Bavaria-sjef Lutz Henkel måtte gå på dagen etter påstått svikt i ledelsen av Bavaria Yachtbau. Nå arbeider det tyske storverftet med en finansieringsløsning.

Scand 9200 DYNAMIC Tidløs daycruiser

To Scand-modeller befinner seg på listen over landets mest populære båter over 30 fot: Scand 9200 Dynamic er en klassisk daycruiser.

VIKNES 130 Vestlandsbåten alle vil ha

Ifølge Viknes har de solgt over 900 eksemplarer av bestselgeren Viknes 1030 siden båten kom i produksjon for snart 17 år siden.

Scand 29 Baltic Båten som aldri går av mote

Scand 29 Baltic er en god, gammeldags cabincruiser med akterkabin. Den har sett noenlunde lik ut siden 1980-tallet, og folket elsker den fortsatt.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen