Søk i arkivet

Båtliv

Prisgunstige Balkan-båter

Det var lett å gå seg vill blant fantastiske farkoster på Boot 2009 i Düsseldorf, men i krokene fant vi også mange finanskrisevennlige og praktiske småbåter fra «nye» båtland.

«Time Bandit»: Norges råeste charterbåt?

Den ustoppelige Lunde-gruppen nøyer seg ikke med å sponse Petter Solberg og overta «halve båt-Norge». Nå er Sola-konsernets nye charterbåt på plass i Stavanger: En Princess 95 MY - og ukeleien er småpene 400 000 kroner.

Oppgrader utstyret med fjernstyring

Ved hjelp av Engbos nye fjernstyringsenheter kan båteiere nå oppdatere eksisterende Engbo-vinsjer og thrustere med fjernkontroll - og Tønsberg-fabrikken lover at systemet også kan fjernstyre utstyr fra mange andre leverandører.

Italienske speed-snekker!

Trodde du snekker var et skandinavisk fenomen med noen få nordamerikanske fettere? Tro om igjen, for også italienerne bygger snekker.

Guttedrømmen: En orange ubåt!

Har du vel halvannen million kroner til overs kan du nå kjøpe deg din egen, private Nemo-ubåt.

Sleipner blir senkbar

Thrusterkjempen Sleipners største nyhet for 2009 er at konsernet endelig lanserer nedsenkbare installasjoner for båter der eieren ikke kan eller ønsker å montere vanlige sidepropeller.

Femti år med hekkaggregat

Frem til 1959 hadde båtfolk flest bare to motorinstallasjonstyper å velge mellom: Aksling og påhenger. Da kom Volvo Penta med den briljante «mellomløsningen» - innenbordsmotor og et svingbart undervannshus på hekken. Aquamatic var født.

Færre besøkende på Gøteborgmessen

Det ble registrert 15 prosent færre besøkende på årets båtmesse i Gøteborg som ble avsluttet 8. februar.

Dubai-båt i sørlandsk ruskevær

Spesialbåtprodusenten Norsafe har fått fast fisk på leveranser til politimyndighetene i Gulfen. Abu Dhabi har tidligere kjøpt to Munin 1200, nå bestiller også Dubai vannjet-tøffingen fra Arendal. Men først må varene testes grundig - på Sørlandet.

Verdensnyheter i Bergen

Båtutstillingen Dra til Sjøs i Bergen åpner denne uka, og lokker med fire verdensnyheter.

USA-yachter med stål og stil

Den amerikanske stålbåtprodusenten Real Ships skal introduseres på det europeiske markedet med sine kundespesifiserte jorden-rundt-båter.

Targa-produsent frykter nye bemanningskutt

Finske Botnia Marin, som bygger de anerkjente Targa-båtene har klart seg brukbart gjennom finanskrisen så langt, men nå kommer det nye oppsigelsesvarsler ved konsernets to fabrikker.

Eksotisk påhenger-luksus

Et nytt land har meldt seg på blant luksusbåtnasjonene: Thailandske Sunnav Gladiator 38S er en komfortabel «daycruiser» med rått utseende, og i hekken troner to Mercury Verado-maskiner på 300 hester hver.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen