Søk i arkivet

Båtliv

Minesveiper for én krone

To minesveipere med en nypris på 400 millioner kroner per stykk skal auksjoneres med en startpris på en krone - men også flere millitære båter går nå under hammeren.

Hempel fornyer utvalget

Skipsmalingeksperten Hempel har lagt sju nye produkter til båtspleiesortimentet, som nå består av hele 18 ulike kjemikalier til rengjøring og overflatebeskyttelse.

Prestisjebåter selges for lommerusk

Nå selger Forsvaret to minefartøyer for småpenger. Nittitallets milliardflopp kan havne i Stockholm og København som flytende kontorer.

Bergen sjøsatt

Årets første båtmesse er i gang. Dra til Sjøs i Bergen åpner torsdag dørene til sin 15. Messe. Vi har smugtittet litt på båter og folk.

Ny Skorgenes avduket

Skorgenes 395 til 3,5 millioner kroner er blant nyhetene på Dra til Sjøs-messen i Bergen denne uka.

Viksund: Innleder offentlige gjeldsforhandlinger

Konkurstruete Viksund Båt AS har fått ny utsettelse. I dag ble det åpnet offentlige gjeldforhandlinger i bedriften.

Prisgunstige Balkan-båter

Det var lett å gå seg vill blant fantastiske farkoster på Boot 2009 i Düsseldorf, men i krokene fant vi også mange finanskrisevennlige og praktiske småbåter fra «nye» båtland.

«Time Bandit»: Norges råeste charterbåt?

Den ustoppelige Lunde-gruppen nøyer seg ikke med å sponse Petter Solberg og overta «halve båt-Norge». Nå er Sola-konsernets nye charterbåt på plass i Stavanger: En Princess 95 MY - og ukeleien er småpene 400 000 kroner.

Oppgrader utstyret med fjernstyring

Ved hjelp av Engbos nye fjernstyringsenheter kan båteiere nå oppdatere eksisterende Engbo-vinsjer og thrustere med fjernkontroll - og Tønsberg-fabrikken lover at systemet også kan fjernstyre utstyr fra mange andre leverandører.

Italienske speed-snekker!

Trodde du snekker var et skandinavisk fenomen med noen få nordamerikanske fettere? Tro om igjen, for også italienerne bygger snekker.

Guttedrømmen: En orange ubåt!

Har du vel halvannen million kroner til overs kan du nå kjøpe deg din egen, private Nemo-ubåt.

Sleipner blir senkbar

Thrusterkjempen Sleipners største nyhet for 2009 er at konsernet endelig lanserer nedsenkbare installasjoner for båter der eieren ikke kan eller ønsker å montere vanlige sidepropeller.

Femti år med hekkaggregat

Frem til 1959 hadde båtfolk flest bare to motorinstallasjonstyper å velge mellom: Aksling og påhenger. Da kom Volvo Penta med den briljante «mellomløsningen» - innenbordsmotor og et svingbart undervannshus på hekken. Aquamatic var født.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen