Søk i arkivet

Båtliv

Vi kjøper flere, men mindre båter

Tall fra finansnæringen tyder på at flere nordmenn nå søker om lån for å kjøpe båt, men de fleste har krympet planene - både i kroner og antall fot.

70 mister jobben hos Volvo Penta

Etter forhandlinger mellom Volvo Penta og fagforeningene ved konsernet er det klart at 70 ansatte minster jobben ved fabrikkene i Vara og Gøteborg. Dette er adskillig færre enn VPs første kutt-planer.

Askøy kommune kan likevel kjøpe Viksund-bygget

Viksund Båt AS gikk konkurs i forrige uke. En av redningsplankene som da sviktet var et mulig salg av fabrikkbygningen til Askøy kommune. Nå ser det likevel ut til at kommunen vurderer kjøp.

Flexiteek vant patent-strid i USA

En fersk tingrettsdom i Florida slår fast at PlasTEAK og PlasDECKs markedføring av syntetiske båtdekk bryter den norske produsenten Flexiteeks patentrettigheter.

Ny rødspritbrann på Oslofjorden

Tre personer ble skadet da det begynte å brenne i rødspritfyrt kokeapparat om bord på en seilbåt i Oslo søndag formiddag.

Verdens største yacht sjøsatt

I dag sjøsettes verdens største superyacht ved Blohm & Voss skipsverft i Hamburg. Det 170 m lange fartøyet er bestilt av den russiske milliardæren Roman Abramovich. Han betaler 300 mill. euro (NOK 2,7 milliarder).  

Viksund gjenoppstår

Erling Viksund (72) tar kontroll over hele Viksund-virksomheten med produksjon på Askøy og på Sri Lanka.

Båtliv på sommertokt

Første uke med Båtlivs sommerturné er snart over. Her er Båtlivs sommerturnébåt for de neste to ukene.

Viksund konkurs

Båtprodusenten Viksund har tatt veien til skifteretten etter lange forhandlinger om utbetaling av lønninger til de femti ansatte.

Liten luftrenser

Er du plaget av støv, pollen eller røyklukt? Ioncare er en liten luftrenser for bil og båt som kan være løsningen.

D6-Lars har endelig båt igjen

Volvo Penta-eier Lars Skagen er i dag en glad mann. Etter nesten 70 dagers ventetid på en jobb som skulle gjøres «med en gang» kunne han i dag gå om bord i grombåten - som nå har fått sin tredje VP-motor på tre år.

Utsetter forenklet registrering av fritidsbåter

Fra 1. juli skulle det være unødvendig med fysisk oppmåling av fritidsfartøyer under 15 meter  for godkjenning i Skipsregisteret. Ordningen fortsetter likevel på ubestemt tid.

Galeon med nytt flaggskip

Galeons nye flaggskip er stort og ser ut som det kommer rett fra en Star Wars film.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen