Søk i arkivet

Båtliv

Prøvekjørt: Windy 52 - Norsk, dødsrå og høyt på strå

Den nye 52-fots lettbåten til Kjell Inge Røkke er en Windy av en annen verden. Multimilliardæren har påvirket Windy til det ugjenkjennelige.

Prøvekjørt: Windy 40 Maestro - Sprek familiebåt

Windy 40 Maestro havner ufortjent bak Røkkes nye supertender. Den bør absolutt ut av rikingens skygge.

Prøvekjørt: Jeanneau NC 11 - En sofa i solen

Jeanneau NC 11 er en moderne og lys bobåt på 36 fot til et par millioner kroner. Båten henter inspirasjon fra interiørdesign, og en av de første båtene er solgt til Nord-Norge.

Prøvekjørt: TG Alfa & SeaStar 720 - Finske problemløsere

Nauvo, Finland: Våre finske venner har en suveren evne til å finne løsninger som svært ofte både fungerer meget godt og som gjerne danner skole. TG Alfa: Finsk kompromissløshet: I stedet for å klemme inn alle mulige tur- og overnattingsfunksjoner i sin nye walkaroundmodell, har TG Boats rendyrket flaggskipet som en rask skyssbåt for tøffe forhold. SeaStar 720: Lettbent arbeidsjern: I motsetning til TG har SeaStar beholdt «gjennomgangsløsingen» på alle sine modeller, og nye 720 følger dermed opp en like trofast nasjonal byggetradisjon som TG med sin «walkaround». Min mening: Hvem blir med hjem? Begge båtene ble prøvekjørt under bransjemessen Finnboat 2010. Det var godt vær på testdagen, så «sjøprøvene» måtte utføres ved å låne grov hekksjø fra de store båtene som også krysset i skjærgården utenfor Åbo.

Prøvekjørt: Marino APB 27

Nyskapende design med gammelmodig skrog: Nuovo, Finland: Viser radikale Marino APB 27 fremtidens løsninger, eller vil båtfolk flest heller satse på ordinære løsninger når pengene til slutt skal på bordet?

Prøvekjørt: Corvette 340

Verdens største lille skip: Jeg har ALDRI satt mine sjøbein om bord i en mer sjødyktig, velbygd, bovennlig, gjennomtenkt, sikker og detaljrik motorbåt på 34 fot. Aldri!

Månedens båt: Drive Boats Busters sportsgale slektninger

De har brukt ett år og 550 båtinteresserte konsulenter på å utvikle hemmeligheten. I slutten av mai var det klart for prøvekjøring av Buster-familiens nye slektninger; Drive Convertible og Sport Console 56.

Test: Fountain Pajot Summerland 40

En moderne Nohas Ark. Familievennlig og sjøsterk, rimelig for størrelsen, og meget økovennlig uten å se ut som et oppblåst Kinderegg. Franske Fountain Pajot Summerland 40 har vært vår solfylte sommerbolig i én uke. Digital fil i PDF-format for nedlasting (856 kB)

Prøvekjørt: Bavaria Sport HT 38

Himmelen over Oslofjorden åpnet sine sluser da Bavarias splitter nye 38 fot hardtop fikk norsk vann under kjølen. Tyskerne skulle lansere båten for den internasjonale båtpressen, og hadde nok en gang valgt Norge og et dårlig værvarsel over Oslofjorden for verdenslanseringen.

Prøvekjørt: Goldfish 23 Tender vs. Hydrolift SX22

Mestermøte i rom sjø: De har mange ting til felles, men likevel er de veldig forskjellige. De er begge eksponenter for det ypperste norsk og internasjonal båtdesign kan fremskaffe. Hva vi snakker om? Hydrolift 22 SX og Goldfish 23 Tender. Bård Eker og Pål Sollie. Vi fikk gutta til å stille med båtene sine på nøytral grunn. Til en vennskapelig kappestrid om hvem som ruler fremtiden, og for å finne ut hvor forskjellige to sportsbåter i eliteklassen faktisk kan være. Mesternes mestere fikk så definitivt kjørt seg!

Prøvekjørt: Smartliner 21

Smarte Kina-båter: Vi har testet Kina-båtene Smartliner, og smartere bruksbåt skal du lete lenge etter. Prisen er ikke verst smart den heller, 225.000 kroner for komplett 21 fots båt med 70 hk Yamaha. Importøren solgte 12 båter under messen Båter i sjøen.

Suveren plass til hele familien

Båten min: Viksund 360 St. Cruz «trippellugar». Man skal ha is i magen for å kjøpe det som i realiteten er en prototype. Men når fundamentet er velprøvd og båtkjøperen i tillegg får være med på utviklingen, kan resultatet bli svært så bra.

Marex 370 ACC: Sommer i solgudinne

Kan man falle for en båt? Ja, etter en solrik uke om bord i Marex 370 ACC mener Båtliv at det er mulig. Blir med på vårt testtokt langs Sørlandet i juli. Båtliv 9/10

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen