Søk i arkivet

Båtliv

Tidsmaskinen i Nordåsvannet

«If it works, don’t fix it.» Slik kan slagordet være for Bjørg og Sven Gjerde. De kjøpte sin Norline 8500 for ganske nøyaktig 20 år siden – og har siden kunnet nyte et nesten hundre prosent bekymringsløst båtliv. Hemmeligheten er å kjøpe en god båt i utgangspunktet og vedlikeholde den nøye.

Grensesprengende flaggskip

At Viknes skulle lansere en Sunbridge-utgave av toppmodellen 1080 var ingen sjokkerende nyhet, snarere en logisk videreføring av fjorårets vellykkede 1030 SB. Likevel innebærer den nye modellen mer enn en vanlig oppgradering.

Båt for solfylte sommerdager

Nordkapp 760 Noblesse har overnatting for to, men vi tok sjansen og dro på langtur med familien på fire.

Med sol i hjertet og Jaguar i tankene

Solvik 22 handler om to menns vilje til å skape noe helt nytt av alt det gamle. Båten er blitt en heldig og vakker blanding av Sørlandets berømte kogg og1920-tallets runaboats. Men la deg for all del ikke lure av utseendet. Dette er dama som garantert gir næring til nye overraskelser og våte drømmer.

Svensk, lekker & lyseblå Torpedo

Svenske J-Craft kan kalle seg Kongelig hoffleverandør av båt. Deres uhyre håndverkmessige delikate 42-foter tok pusten fra båtfolket under visningen i Tyskland i januar.

Spar penger, velg High Output!

Spar tusenlapper ved å kjøpe Evinrudes HO-motorer. De elektroniske styringene gir samme effekt på en 115 hk HO som om du kjøper en standard 130 hk-motor.

Kald kriger med nytt liv

Ingeniørene i elveriket Sovjet likte hydrofoiler. På Boot viser litauske Martinas Obymacha sin fantastiske, totalrestaurerte Volga «Strela».

Kongejolle for hvermansen

Seil eller motor, motor eller seil, hmmm? Den svenske «Kungsjullen» er løsningen for deg som ikke klarer å bestemme deg for om du vil ha snekke eller seilbåt.

Sosial flybridge!

Med plass til mannskapet ved siden av føreren er det duket for sosiale sommerturer på taket av Antares 42 Fly.

Små konsollbåter, store prisforskjeller

Er du på jakt etter en liten skjærgårdsjeep? Vi har sett på båter på rundt 16 fot. Prisforskjellene er store. Her er ti båter du kan velge blant.

Vårens beste båtkjøp

Det har aldri vært billigere å kjøpe nybåt enn nå. Både produsenter og forhandlere har presset prisen i bunn uten at det har gått utover produktet.

Ranas nye sjøtraktor

Rana Plasts nye altmuligbåt R-540 SL er en ekte sjøtraktor – som slett ikke mangler sportslige egenskaper.

Herlig med hybrid

Vi hadde det aldeles ålreit på grønn linje 33. Den smått aristokratiske sloveneren gikk like godt på strøm som på diesel. Faktisk bedre, men det handlet om en liten luftboble i dieseltilførselen.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen