Søk i arkivet

Båtliv

Brunswick ser lys i enden av tunnelen

Kriserammende Brunswick har det siste halvannet år stadig meldt om oppsigelser og permitteringer. Nå kommer det endelig gladmeldinger fra gigantkonsernet.

Hardbarket landgangsfartøy for folk flest

Blir Fred 25 den nye svenske folkebåten? Det er i alle fall håpet hos Hanterbara Båtar AB, som lanserer nyskapningen på Båtmässan i Göteborg 6.–14. februar.

Snedig, sammenleggbar vannmoro

Kajakk-fart på norske fjorder er moro, men å få plass til en kajakk er ikke helt lett for vanlige båtfolk med vanlige båter. 

Is koster båteiere dyrt

Mange båteiere kan vente seg en overraskelse i forsikringsoppgjøret for skader som skyldes is og snø.

Verdenspremiere på Jeanneau NC 11

Det var ikke mye som minnet om finanskrise på Jeanneaustanden i Düsseldorf. Der er det bussines as usual, og deres siste båt NC 11 virker nesten optimalisert for det skandinaviske markedet.

Ny turbåt til Norge

Den nederlandske stålbåtspesialisten Pedro vurderer å lansere sin nye, snekkelignende 28-fots glassfibemodell på det skandinaviske markedet.

Båtdrømmenes teater

1568 utstillere fra 55 land er på plass denne uka på verdens største båtutstilling. Bli med oss på tur med kamera i hallene.

Tyskerne liker nye Nordkapp

Nordkapps ”nye” enduro 600 har premiere her i Düsseldorf. Ryktene hadde tydeligvis løpt foran den populære norske skjærgårdsjeepen for her var det fullt.

Galeon med hårete 34-foter

Polakkene fosser frem i det Europeiske båtmarkedet. Galeons verdensnyhet 340 Flybridge imponerte både med heftig design og meget stor plass.

Dyrt miljøleketøy

Arabella er en lekker liten daycruiser med el-motor, som koster over en halv million kroner.

Vil nå yngre mennesker

Båtbransjen i Europa sliter med forgubbing, og vil nå satse mer på rimeligere båter for yngre mennesker.

Nostalgisk motorbåt for moderne brukere

Den ser ut som om den ble bygget på 60-tallet en gang, men Bootsbau Schuberts Variant 707 er ferskvare. For  635.000 kroner kan tyske kunder kjøpe en oppvisning av utsøkte trearbeider og tidløst båtdesign.  

Dette er billig båt

Mjøsas nye hvite svane heter Delphia Escape 1050. En gedigen 35 fots bobåt som først og fremst er beregnet på elver og innsjøer. Prisen for denne kjempen er bare helt utrolig.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen