Søk i arkivet

Båtliv

Den stygge andungen

Trailbare Petit Canard 800 vil få mange til å trekke på smilebåndet, men den som ler sist ler best.

Windy lager den nye Røkke-jolla

Skjønt «jolle» er vel å dra det litt langt. Det dreier seg om en 52-foter med 1800 hk, som skal være lettbåten til Kjell Inge Røkkes nye seilemaskin på 217 fot. Røkke har selv fulgt prosjektet ned til minste detalj.

– Opp fra asken, i 50 knop!

Hvem skulle trodd at Askeladden bare ett år etter konkursen skulle være tilbake igjen? Og da ikke bare med de velkjente småbåtene, men også med en hardbarket «patruljebåt» med dramatiske fartsressurser og ditto sjøegenskaper.

Nytt & moderne fra Sealine

Britiske båter har alltid vært populære i Norge. Merker som Princess, Fairline og Sunseeker har lenge rådet grunne alene. Nå utfordres de av Sealine. Båtliv har vært i England og testet nyheten F46.

Kjøremaskin med panoramautsikt

Det er alltid like moro å kjøre en Yamarin, men plassen er ikke fullt utnyttet i den nye bowrideren.

Kjøremaskin, basta!

Yamarins nye 80 DC er ikke bare flåtens flaggskip, den er en usedvanlig god kjøremaskin også. Med Yamahas V8 monster-motor på hekken er dette båten for deg som har erfaring og liker en aktiv kjørestil.

Gigant-yacht fra Wally – med norsk skrog

Med skrogform utviklet i Norge, diesel-elektrisk fremdrift og et solcelledekk på ett mål, skal det italienske prestisjeverftet Wally lage en luksusbåt utenom det vanlige.

Velg riktig redningsflåte

Vi har testet ti redningsflåter i samarbeid med Redningsselskapet og vårt søsterblad Seilas. Ulikhetene på kvalitet og pris er store, og noen av flåtene holdt ikke mål.

Båtglede i vinterlys: Norske linjer ga robust polakk

Med noen små justeringer av interiøret kan den aktive norske båtbrukeren se frem til en båt som dekker de fleste behov. I tillegg er den meget flott å se på. Skrog og linjer til nyheten Galia 650 HT har nordmannen Geir Arnestad stått for.

Båtglede i vinterlys: Universalbåten

Sting 700 er en bobåt med køyeplass til en familie på fire. Den koster ca 600.000 kroner med en utenbordsmotor på 115 hestekrefter.

Tidsmaskinen i Nordåsvannet

«If it works, don’t fix it.» Slik kan slagordet være for Bjørg og Sven Gjerde. De kjøpte sin Norline 8500 for ganske nøyaktig 20 år siden – og har siden kunnet nyte et nesten hundre prosent bekymringsløst båtliv. Hemmeligheten er å kjøpe en god båt i utgangspunktet og vedlikeholde den nøye.

Grensesprengende flaggskip

At Viknes skulle lansere en Sunbridge-utgave av toppmodellen 1080 var ingen sjokkerende nyhet, snarere en logisk videreføring av fjorårets vellykkede 1030 SB. Likevel innebærer den nye modellen mer enn en vanlig oppgradering.

Båt for solfylte sommerdager

Nordkapp 760 Noblesse har overnatting for to, men vi tok sjansen og dro på langtur med familien på fire.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen