Søk i arkivet

Båtliv

Ambisiøs & tøff folkesjark

Så er Askeladden P66 Pilothouse endelig sjøsatt. Os-fabrikkens folkelige nyhet på knappe 22 fot introduserer en ny målestokk i styrehusbåtsegmentet.

Frihet med båt & henger

Feriebåten trenger ikke å være stor. Vi tok en Terhi Saiman på henger og dro til skogs!

Månedens båt: Marex 32 Holiday Cruiser – En krympet suksess

Nå kommer lillesøsteren til Europa-suksessen Marex 370 AC. Båtliv kan her vise deg de første bildene av nye Marex 32 Holiday Cruiser.

Prøvekjørt: Hansvik 630 Comfort Speed – For en kuuuuul båt!

Hansvik 630 Comfort Speed er en fantastisk allværsbåt som endelig har fått en edruelig pris. Så bra at vi etter en todagers test lever godt med at vi på forhånd hadde kåret den til årets beste messekjøp.

Prøvekjørt: Delta 34 SW - Stilig, tøff og rask svenske

Delta 34 SW er en den femte modellen fra Delta Powerboats siden starten i 2003 og er i mine øyne den stiligste av dem alle. Den er ikke bare tøff, rask og velbygget – den er også praktisk.

Vårtur uten utslipp

Fjordtur i elektriske Greenwave 515 ble en opptur. Det var oss, og mange kajakker.

Den perfekte kombinasjon

Med hybridmotor har Skager gitt snekkeidyll en ny dimensjon.

Heftig hurtigtog

Den er robust, rimelig og velegnet for det meste av vær himmelen kan gi oss. TB Speedsjark er lettdrevet, med lav planingsterskel og mange bruksområder. En herlig ungdomsbåt for dem som tenker båt hele året.

Et dannet råskinn

Targa er mer enn et fabrikkmerke; «Targa-type» er en samlebetegnelse på sterkbygde, helst fi nske walkaround-båter med store maskiner og ditto solide prislapper. Er statusen fortjent? Vi har vært på tur med Targas toppmodell 44 IPS.

Prøvekjørt: Windy 52 - Norsk, dødsrå og høyt på strå

Den nye 52-fots lettbåten til Kjell Inge Røkke er en Windy av en annen verden. Multimilliardæren har påvirket Windy til det ugjenkjennelige.

Prøvekjørt: Windy 40 Maestro - Sprek familiebåt

Windy 40 Maestro havner ufortjent bak Røkkes nye supertender. Den bør absolutt ut av rikingens skygge.

Prøvekjørt: Jeanneau NC 11 - En sofa i solen

Jeanneau NC 11 er en moderne og lys bobåt på 36 fot til et par millioner kroner. Båten henter inspirasjon fra interiørdesign, og en av de første båtene er solgt til Nord-Norge.

Prøvekjørt: TG Alfa & SeaStar 720 - Finske problemløsere

Nauvo, Finland: Våre finske venner har en suveren evne til å finne løsninger som svært ofte både fungerer meget godt og som gjerne danner skole. TG Alfa: Finsk kompromissløshet: I stedet for å klemme inn alle mulige tur- og overnattingsfunksjoner i sin nye walkaroundmodell, har TG Boats rendyrket flaggskipet som en rask skyssbåt for tøffe forhold. SeaStar 720: Lettbent arbeidsjern: I motsetning til TG har SeaStar beholdt «gjennomgangsløsingen» på alle sine modeller, og nye 720 følger dermed opp en like trofast nasjonal byggetradisjon som TG med sin «walkaround». Min mening: Hvem blir med hjem? Begge båtene ble prøvekjørt under bransjemessen Finnboat 2010. Det var godt vær på testdagen, så «sjøprøvene» måtte utføres ved å låne grov hekksjø fra de store båtene som også krysset i skjærgården utenfor Åbo.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen