Søk i arkivet

Båtliv

Sjøens Rottweiler

Nye Seablade 40 er som en tanks i sjøen. Ustoppelig og god for langt over 60 knop med flere tonn last om bord.Politiet tok helt av og mistet styringen

Under årets utgave av High Speed Boat Forum I Gøteborg, holdt det på å gå riktig galt for to svenske politimenn i ny båt.

Verdens heftigste klasserom

Det finnes bare en slik båt i verden. Spectre Marine fra Gøteborg utdanner båtførere som skal navigere under høye hastigheter. Her snakker vi om klasserom som gjør 45 knop.

Kompakt LED-kraftpakke

Nyheten UltraFire C7 er en kompakt og solid LED-lykt med en lyseffekt på opptil 240 lumen.

«Restauration» på sjøen igjen

Emigrantskipet «Restauration» har igjen vann under kjølen. Torsdag  ble en nøyaktig kopi av Norges «Mayflower» sjøsatt på Finnøy i Rogaland.  

Bransjen tester miljøbensin i Gøteborg

I disse dager samles 150 av verdens ledende aktører innen powerboat-bransjen til konferanse i Gøteborg, og miljøsmarte svensker benytter sjansen til å demonstrere mulighetene med alkylatbensin.

Verdens største foldebåt

Amerikanske Porta-Bote eksperimenterer ikke i utide. Etter femten år uten modellendringer lanserer foldebåt-eksperten endelig en ny modell: En sammenleggbar 14-foter som ikke veier mer enn vel 44 kilo.

Optimistiske Bénéteau-tall

Den franske båtkjempen Bénéteau er på offensiven. Ferske omsetningstall tyder på at salget vil øke med vel 15 prosent fra 2009 til 2010.

Snedig kalesjeknapp

En liten metallbøyle kan være forskjellen på en lettmontert kalesje og brukne negler og flagrende duk.

Soldrevet groebekjemper

Ultrasonic Antifouling utvider repertoaret. Den britiske bedriften har nå lansert en solcelledrevet variant av sitt ultralydbaserte antigroesystem.

Sprek altmuligbåt fra nord

Rana Plasts nye altmuligbåt R-540 SL er en ekte sjøtraktor - som slett ikke mangler sportslige egenskaper.   

PC’er som tåler sjølivet

Digital Yachts tre nye Aqua marine PC-er skal tåle det meste - og svarer på mishandlingen med lavt strømforbruk og generøs regnekraft.

Dette er et våpen!

«Round Britain»-rekordholder «Bradstone Challenger» er solgt til Iran. Nå frykter vestlige sikkerhetsmyndigheter at presteregimet vil bruke superbåten som våpen mot NATO-skip i Gulfen.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen