Søk i arkivet

Båtliv

Får EU-millioner for å utvikle bunnstoff

Den svenske bunnstoffutvikleren Ekomarine AB får nå 8,4 millioner svenske kroner i EU-midler for å videreutvikle et langtidsvirkende bunnstoff som ikke avgir giftstoffer.

Gir deg kontroll over båttyven

Norske Seek and Find har utviklet et sporingssystem som lar deg slå av motoren om båten blir stjålet.

Nyttig lim for mange formål

Poxy7 er et nytt, hurtigtørkende epoksylim med doble patroner og blanderør. Vi har gjort en uformell brukstest av produktet.

Oppblåsbart sjøbad!

Savner rederen et svømmebasseng? Fatt mot! Det meste kan kjøpes for penger, også et basseng tilpasset helt normale båter.

Finsk hybrid med tre propeller

Med solceller på taket, en solid batteriklump i motorrommet og elektrisk motor på strak aksling er Nord Star-prototypen 31 Hybrid et mulig finsk Columbi-egg i jakten på en rask og enkelt konstruert hybridbåt.

Mer folkelig Commuter 10 RIB

Askeladdens rib’er i Commuter-serien var fra starten av ment å produseres etter kundens spesifikasjoner. Nå er det bygget tre vidt forskjellige varianter av tøffingen fra Os.

El-pod’er fra Mastervolt

Den nederlandske elektrospesialisten Mastervolt har nå lansert et komplett utvalg 2-10 kW elektriske motor-pod’er i PODmaster-serien.

God idé for skipselektrikeren

Snekrer du nytt el-anlegg til båten? En smart engelskmann har et forslag som kan være verd en nærmere kikk: XLR-plugger!  

Kypriotiske optimister gir gass

Motorbåtprodusenten Karnic på Kypros utvider produksjonanleggene, og den første fasen av en planlagt storutbygging er nå gjennomført.  

Bæresele for påhengmotoren

Små påhengsmotorer veier ikke stort, men de kan likefullt være temmelig uhåndterlige. Nå har et sveitsisk firma kommet opp med en mulig løsning på problemet.

«Alt i ett» i ny, bærbar VHF

Elektronikkprodusenten Standard Horizon har lansert en ny, avansert bærbar VHF med innebygget DSC og GPS.

Tilli Antonelli satser annerledes - og bredt!

Tidligere Pershing-sjef og konserngrunnlegger «Tilli» Antonelli har etablert sin nye båtbyggervirksomhet og lanserte tidligere i måneden den første, oppsiktsvekkende Wider-modellen. 

Nanni lanserer hybridløsning

Etter tre års testing og utviklingsarbeid er motorprodusenten Nanni klar til å levere integrerte, elektriske hjelpemotorer til en lang rekke av fabrikkens dieselmaskiner.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen