Søk i arkivet

Båtliv

Som Stenmark i svingene

Slalåmkongen Ingemar Stenmark gjorde glassfiberskiene til Elan legendariske i 70-årene. I dag går det nesten like fort i svingene, men nå handler det om store båter som ser bra ut og går fort på et noe våtere underlag. Lekre Elan 42 HT gjør ikke skam på navnet eller de historiske prestasjonene.

Monte Carlo 42: ingen klisjé

Monte Carlo 42 er oppkalt etter bydelen i Monaco som huser de rikeste av de rike. Båten er derimot ment å matche lommeboka til trauste nordmenn som ønsker seg en hurtiggående hytte med sjøutsikt. Skjønt hvem har tre og en halv million i lommeboka?

Mer moderne fra Uttern

Forandring fryder, det er Utterns nye T62 og D62 to bevis på.

Den fødte sjøstjerna

Havneboka utvider, fra de to bøkene over Oslofjorden og Sørlandskysten, med ny bok som også dekker Svenskekysten. Til en av disse turene har vi slått to fluer i en smekk og foretar samtidig en grundig test av SeaStar 26 – en meget hyggelig turkamerat og et lite arbeidsjern.

Test-arkivet: Scand 29 Baltic - Alle bobåters mor

Scand Boats lager mange forskjellige båter, men det er bare Scand 29 Baltic de har laget nesten 1000 stykker av. Dette er en god, gammeldags cabincruiser med akterkabin. Den har sett noenlunde lik ut siden 1980-tallet, og folket elsker den fortsatt.

Infinity 24: Konservativ kjøremaskin

Er det plass til flere sportsbåter i markedet nå? Dette er spørsmålet som kverner rundt i hodet når vi setter oss i bilen og kjører til Fredrikstad for å prøvekjøre prototypen av den resirkulerte Infinity 24.

Nor-Dan 820W: Uvanlig godt gjennomtenkt

Da Nor-Dan skulle på markedet igjen, måtte det tenkes nytt. Sjelden har vi sett maken til plassutnyttelse.

Utenbords vs innenbords

Her får du hjelp til å velge. Utenbords bensin, eller innenbords diesel? Hvilke ytelser og egenskaper kan du forvente av to helt forskjellige motortyper? Vi har testet Yanmar 6BY2-260Z-ZT dieselmotor mot Suzuki DF250 påhengsmotor på to like XO 240 RS Open.

Trygg daycruiser for hele familien

AMT 200 DC har forbedret sine skrog-egenskaper. Det skal gi en tryggere tur for hele familien.

Sjøsikker budsjettbåt

Viksund 700 Cabin er en annerledes fiskebåt, med mye sjarm og en sympatisk prislapp.

Oppfyller forventningene - med god margin

NAUVO, FINLAND: Minor-produsent Sarins Båtar legger om modellutvalget. Den velkjente 27-foteren skal etter hvert kun komme i akselutgave, mens nye 28 Offshore, som nærmest er en krympet Minor 31 Offshore, blir en sterk utfordrer i det øvre mellomklassesegmentet.

Fortsatt krig mellom Frankrike og Tyskland - BENETEAU FLYER GT 34

Beneteau utfordrer nå helt tydelig Bavaria med sin nye GT Flyer-serie. Begge har i løpet av det siste halve året lansert en 34-foter og en 38-foter i HT-versjoner. Alle fire tilpasset det skandinaviske markedet. Kanskje litt rart å bruke ordet «utfordrer» om en aktør som har laget båter siden 1884?

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen