Søk i arkivet

Båtliv

Kano, seil- eller motorbåt

Ugh, ugh, skal det være seil eller motor i dag, mon tro?

Godt feste på leirbunnen

Det svenske båtbladet «På Kryss» har testet ankere på en litt original måte: Utgangspunktet var å finne det beste ankeret for leirgrunn.

Fem hordalandsbåter på frisk oktobertur

Askeladden og Viksund trekker sammen. Konkurrentene og kollegene fra Os og Askøy seiler denne helgen og neste helg på visningstur over store deler av Vestlandet.

Yamarin lanserer alu-serie

Den finske Yamarin-fabrikken vil ikke lengre la sine nasjonale konkurrenter være alene om å dominere markedet for fine aluminiumsbåter. Nå varsler storprodusenten en helt ny alu-båtserie: Yamarin Cross.

Mørkerøde 2009-tall fra Windy

Storprodusenten Windy fikk en stygg smell under finanskrisen, med halvert omsetning fra 2008 til 2009 - og nesten 19 millioner i minus i fjor.  

Lettkastet, oppblåsbar redningsbøye

Den ser ut som en rugbyball og kan kastes mot vinden. Men når LifeSaver LS 101 treffer vann blåser den seg opp og blir til en fullverdig livbøye.

Hold båten tørr, det er høst!

Det er meldt 70-80 mm nedbør på vestlandet i dag - og det er bare begynnelsen på en helt normal høstnedbørssesong. Men det blir fuktig også i resten av landet. Holder båten seg tørr innvendig? Det er lett å lage en effektiv avfukter selv.

Over hundre klassikere under hammeren

16. oktober åpner en av tidenes mest spektakulære auksjoner over klassiske amerikanske båter. Over hundre veteraner skal under hammeren, i tillegg til et stort antall klassiske og eksotiske motorer. Og - det er ingen minstepris!

Isbåten sank etter en time

Is flyter, men båter av is er likevel ikke å anbefale. Det er en kjapp oppsummering av et eksentrisk britisk TV-eksperiment.

Fuktig båtmesse i Genova

Regn og kraftig vind dominerer Europas største utendørs båtmesse som i år arrangeres for 50. gang. Se stor bildespesial.

Båten du har ventet på?

Bavarias splitter nye og billige 34-foter får stor oppmerksomhet på Genovamessen i Italia. Den norske importøren mener denne båten er den mest perfekte familiebåten Bavaria noen gang har laget.

Grønn superkatt

En svær, havgående yacht som ikke bruker mer diesel enn en vanlig snekke. Er det mulig? Et nederlansk verft mener dét.

Linjelekker familiefornuft fra Os

Askeladden C62 Cruiser varsler ingen revolusjon når modellen overtar fra velkjente 605 Explorer. Heldigvis.   

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen