Søk i arkivet

Båtliv

Hydrolifts nye sommerstjerne tålte minus 15

Å pakke ut en splitter ny norskdesignet båt er ikke noen dårlig kalendergave. Hydrolift S-28 er en utpreget sommerbåt, men var mer enn tøff nok til å ta oss midtfjords i minus 15. I 50 knop kjentes det som minus 40.

Stilig finne

Nye AMT 200 C er en trivelig og gjennomtenkt midtkabinbåt med plass til seks passasjerer og god for 40 knop.

Kald start for rimelig Bavaria

Bavarias nye 34-foter med singelinstallasjon måtte bryte seg vei gjennom isen på sin første prøvetur. Den holdt, til tross for at dette er en meget billig båt i forhold til størrelsen.

Det eneste vi hørte var propellen

Vi har i flere dager hvisket oss rundt på Telemarks sjenerøse 150-årsjubilant. Vår følgesvenn Polar 20 Electro har fått ny og kraftigere motor, men det kunne vi slettes ikke høre.

Nord Stars drev-hybrid lansert: Grønnere tider i båtbransjen

Miljøvennlige drivverk på motorbåter var for noen få år siden en fremtidsdrøm. Siden har utviklingen skutt voldsom fart.

NB Ardea 32: Lenge leve de gode tradisjonene

NB Marine fyller 25 år og feirer jubileet med å lansere en ny modell som perfekt oppsummerer et kvart århundre med båtbygging på Mjølkeviksvarden ved Herdla.

OceanMaster: Ett skrog, tre båter!

En walkaround (WA), en daycruiser (DC) og en bowrider (BR). Oceanmaster 660 er blitt tre helt forskjellige båter, men bygd over samme skrog. Andre har gjort det før, men ikke til en så konkurransedyktig pris.

Dagsturbåt som kan brukes til alt

AMT 185 BR er ifølge Båtliv-undersøkelsen snittet av hva nordmenn ønsker seg, både når det gjelder størrelse og pris. Vi har testet den i én sesong.

Båtliv i vakkert vintervær

Båtlivet er på sitt vakreste når holmene har kledd seg i hvitt, og solen forgyller skjærgården.

Som Stenmark i svingene

Slalåmkongen Ingemar Stenmark gjorde glassfiberskiene til Elan legendariske i 70-årene. I dag går det nesten like fort i svingene, men nå handler det om store båter som ser bra ut og går fort på et noe våtere underlag. Lekre Elan 42 HT gjør ikke skam på navnet eller de historiske prestasjonene.

Monte Carlo 42: ingen klisjé

Monte Carlo 42 er oppkalt etter bydelen i Monaco som huser de rikeste av de rike. Båten er derimot ment å matche lommeboka til trauste nordmenn som ønsker seg en hurtiggående hytte med sjøutsikt. Skjønt hvem har tre og en halv million i lommeboka?

Mer moderne fra Uttern

Forandring fryder, det er Utterns nye T62 og D62 to bevis på.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen