Søk i arkivet

Båtliv

Test-arkivet: Scand 29 Baltic - Alle bobåters mor

Scand Boats lager mange forskjellige båter, men det er bare Scand 29 Baltic de har laget nesten 1000 stykker av. Dette er en god, gammeldags cabincruiser med akterkabin. Den har sett noenlunde lik ut siden 1980-tallet, og folket elsker den fortsatt.

Infinity 24: Konservativ kjøremaskin

Er det plass til flere sportsbåter i markedet nå? Dette er spørsmålet som kverner rundt i hodet når vi setter oss i bilen og kjører til Fredrikstad for å prøvekjøre prototypen av den resirkulerte Infinity 24.

Nor-Dan 820W: Uvanlig godt gjennomtenkt

Da Nor-Dan skulle på markedet igjen, måtte det tenkes nytt. Sjelden har vi sett maken til plassutnyttelse.

Utenbords vs innenbords

Her får du hjelp til å velge. Utenbords bensin, eller innenbords diesel? Hvilke ytelser og egenskaper kan du forvente av to helt forskjellige motortyper? Vi har testet Yanmar 6BY2-260Z-ZT dieselmotor mot Suzuki DF250 påhengsmotor på to like XO 240 RS Open.

Trygg daycruiser for hele familien

AMT 200 DC har forbedret sine skrog-egenskaper. Det skal gi en tryggere tur for hele familien.

Sjøsikker budsjettbåt

Viksund 700 Cabin er en annerledes fiskebåt, med mye sjarm og en sympatisk prislapp.

Oppfyller forventningene - med god margin

NAUVO, FINLAND: Minor-produsent Sarins Båtar legger om modellutvalget. Den velkjente 27-foteren skal etter hvert kun komme i akselutgave, mens nye 28 Offshore, som nærmest er en krympet Minor 31 Offshore, blir en sterk utfordrer i det øvre mellomklassesegmentet.

Fortsatt krig mellom Frankrike og Tyskland - BENETEAU FLYER GT 34

Beneteau utfordrer nå helt tydelig Bavaria med sin nye GT Flyer-serie. Begge har i løpet av det siste halve året lansert en 34-foter og en 38-foter i HT-versjoner. Alle fire tilpasset det skandinaviske markedet. Kanskje litt rart å bruke ordet «utfordrer» om en aktør som har laget båter siden 1884?

Enkelt båtliv med lett henger

Amerikanerne har i alle år dyrket det «trailbare» båtlivet. Kanskje burde flere nordmenn se nærmere på denne bekymringsløse eierformen?

Fortsatt krig mellom Frankrike og Tyskland - BENETEAU FLYER GT 38

Beneteau utfordrer nå helt tydelig Bavaria med sin nye GT Flyer-serie. Begge har i løpet av det siste halve året lansert en 34-foter og en 38-foter i HT-versjoner. Alle fire tilpasset det skandinaviske markedet. Kanskje litt rart å bruke ordet «utfordrer» om en aktør som har laget båter siden 1884?

Walkaround med ny og større kabin

NUOVO, FINLAND: «Walk-around-cabincruiseren» Aquador 25 C har vært med oss i en årrekke. Nå har den finske storprodusenten oppgradert programmet med en CE-versjon av den kompakte, spreke turbåten.

Sjøsterk retro fra det finske øyriket

NUOVO, FINLAND: Blant alle de hypermoderne nyhetene på messer og show dukker det innimellom opp båter som kanskje appellerer mer til hjertet enn til hjernen. Sailfish 26F er en slik båt.

Skjærgårdsjeep på steroider

FLORIDA: – Etter finanskrisen har vi satset på mer nøkterne båter, sier Nor-Tech-gründer Trond Schou, og gir gass med 900 hestekrefter.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen