Søk i arkivet

Båtliv

Lydløs fiskebåt

En grønn bølge skyller over båtbransjen, og tradisjonsrike Carlanders Båtvarv lanserer nå en hybridsnekke for hobbyfiske.

Båtshowets dronning

To Nord West 430 ble avduket av landshövding Lars Backström på båtmessen i Gøteborg. Se film.

Soldrevet fartøy til 60 mill. på jordomseiling

Verdens største soldrevne skip, «Turanor Solar Planet», vil bli det første fartøy i sitt slag til å seile jorden rundt. 140 dager regnes på turen.

Nyheter i kø i Gøteborg

Fredag åpner båtmessen i Gøteborg, og utstillerne lokker med hele ni verdenspremierer.

Tre verdensnyheter i Norge

Askeladden P66 Weekend, Ardea 32 og Viksund 360 St. Cruz med tre kabiner er blant nyhetene som vises for første gang i Bergen i februar.

Hansvik bygger i Kroatia

AD Boats i Kroatia skal bygge 145 båter for Hansvik de neste to årene.

Huleboertelefon uten steinalderpreg

Alle tar med mobilen i båt, men ofte blir hyggeturen også siste reis for avanserte multimediamaskiner i lommeformat. Og de robuste alternativene har manglet mange basisfunksjoner. Helt til nå.

EU ruller tilbake i glassfiberstriden

EU-kommisjonen har vedtatt å kutte straffetollen på kinesiske glassfiberprodukter med to tredjedeler etter et halvt år med tøffe tiltak. 

Full kontroll også på Windows-brett

Båtkontrollprogramvare leveres ikke bare for eplemerkete lesebrett. Fugawi lanserer nå en serie rimelige og fleksible programmer for ulike Windows-plattformer.

Nytt marinadesign fra oppdrettsekspert

Trondheims-fimaet Aqualine mener det er på høy tid at noen fornyer marinatilbudet.

Oransje bombe

Hollenderne spyr ut båter om dagen. Holterman lager noen av verdens fineste ”gentlemans yachter”. 501 Infinnity tar begrepet inn i en ny dimensjon.

Steyrs fremtidsvisjon tar form

Den østerrikske motorfabrikken Steyr sitt samarbeid med el-eksperten Mastervolt gir resultater. På Boot 2011 viste Steyr en fungerende prototype på en ny hybridløsning, flere år etter at prosjektarbeidet startet.  

Miljøheder til italiensk langveisfarer

2010-vinneren av IUMs miljøpris er nå offentliggjort. Prisen går til Mochi Crafts Long Range 23, mens velkjente Greenline 33 og den italienske båtbyggeren Fiart Mare får hederlig omtale.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen