Søk i arkivet

Båtliv

Test: Clipper 36 Sedan: Den godmodige kjempen

I sommer fikk Båtliv tilbringe nesten en uke om bord på en Clipper 36 Sedan, og etter flotte dager med ruslefart gjennom Ryfylke og opp til Sunnhordland var det med vemod vi ga fra oss nøklene til båten.

TEST: Hengere

Noen gruer seg til transporten, mens noen trekker gladelig med seg båten over halve landet. Forskjellen kan ligge i valget av redskap.

Kule klær som redder liv

Flyteplagg kan være både sikre og komfortable. Det nye er at de i tillegg ser bra ut. Her er noe av det vi fant tilgjengelig på markedet.

TEST: Barnevester

Skal du sikre dine minste barn om bord i båt eller langs strand og brygge, har vi testet fire forskjellige barnevester for deg. Det skiller en god del på den beste og den dårligste. Men én ting er vi blitt enda sikrere på: Det er uansett best med vest.

Prøvekjørt: Hammarine C7: Våger å være annerledes

Den svenske båtdesigneren Karl Örjan Hammar er fast bestemt på å lage sin egen versjon av styrehusbåt-konseptet. Og da myser han over Østersjøen, til de minste båtene fra finske prestisjeprodusenter som Targa og Minor.

Prøvekjørt: Viknes 930

Mye pent er sagt om Viknes’ velkjente mellomklassemodell 880. Nye 930, som nå har erstattet 880, ser ut som en aldeles klassisk Viknes, men innebærer en aldri så liten revolusjon fra Askøy-fabrikken.

En stille kjempe

Lavt forbruk, sterk, stille, lett og ikke et feilslag. Etter nesten 70 timer og syv måneder på vannet med Suzukis DF 175 hk arbeidshest, er vi tilbøyelig til å rulle terningen til sekser.

Nordkapp Enduro 550 : Mye glede i liten båt

Nordkapp Enduro 550 har det meste vi kan ønske oss i en skjærgårdsjeep i denne størrelsen.

Arronet 24 5 CX: Robust advokatmat

Den svenske båtprodusenten Arronet feirer i år 20-årsjubileum. Hva passer vel da bedre enn å introdusere båtmodell nummer 20? Arronet 24 5 CX er blitt en velbygget og særdeles sjøbestandig jubilant.

Cooper Sloop 745: Livbåt for livsnytere

Cooper Sloop er historien om en kinesisk livbåt som ble omdannet til en skikkelig damemagnet.

Prøvekjørt: Sting 530 Jeep. For det enkle, men fullkomne båtlivet

Sting 530 Jeep er rimelig skjærgårdsjeep, men likevel med flere gode løsninger som bør treffe den typiske norske båtbruker med sin enkelhet.

Førsteinntrykket: AMT 215 PH. Sprek og praktisk finne

Nauvo, Finland: Nyheten AMT 215 PH er en meget velkjørende styrehusbåt. Slike er det ikke mange av på markedet.

Prøvekjørt: Flipper 670 ST. Hardtopens renessanse

Hardtopen kan få sitt comeback med den finskproduserte, men norskdesignede sportstop-båten Flipper 670 ST.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen