Søk i arkivet

Båtliv

Italiensk skjønnhet

Azimut Magellano (43) fremstår som en moden og veldreiet skjønnhet. Nærmest perfekt i all sin velde viste hun seg frem for verdenspressen ved Festivalpalasset i Cannes.

Det neste steget i speedboatdesign

Noen raske motorbåter har merkelige utskjæringer ved vannlinjen. Rent intuitivt vil nok de fleste gjette at disse skulle bremse en del. Sannheten er at disse «trinnene» eller «stegene» faktisk strekker seg helt under skroget og gjør at båten tar inn luft og flyter lettere i vannet.

Nytt flaggskip for Bella-konsernet

Aquadors nye flaggskip har god plass inne, men det har gått på bekostning av uteplassen.

Store opplevelser i liten båt

Båtliv og havna.com har vært på langtur med Askeladden P80 Weekend. Vi kjørte fra Halden til Kirkenes på 25 dager. Heng med på en annerledes båttest.

Big, billig & bra!

Å kalle Delphias nye 45-fots motorbåt for et slagskip vil værer å ta i … litt! Men du skal reise langt før du finner en båt i denne størrelsen som er billigere og bedre. Den kan til og med bli en trendsetter når morgendagens båtkunder setter sjøbein.

Prøvekjørt: Goldfish Ocean 50

Gutten med gullbuksene: Goldfish-gründer Pål Solli har begått en ny drømmebåt. Denne gangen mente vi han hadde tatt steget opp blant de virkelig store «ekstremistene», som Fabio Buzzi og Reggie Fountain. Etter å ha testet båten mener vi han tar steget langt forbi.

Forandring som både fryder og gleder

Blant daycruisere har finske Yamarin lenge vært en ener med gode skrog, men med Flipper 760 DC blir det heftig konkurranse.

Prøvekjørt: Minor 36 WA Offshore. Når finsk sisu gjør susen!

Minor 36 WA Offshore er blitt en konge av kompromisser. Her får du en nesten optimalisert norgesbåt som dekker de fleste bruksområder, og vi har etter denne testen innført uttrykket «Minor-vær»!

Vestlandet kaller! – En tur for mannfolk

På en tøff guttetur trenger man riktig utstyr. Da tenker vi både på båt, bil og henger. Det hadde vi!

Langtest: Buster Magnum Pro. – Kongen av aluminium

Mange ville nok likt å kunne smykke seg med tittelen vi her bruker. Faktum er at ikke mange har kjøl til å bære den. Buster Magnum Pro kan godt gjøre det, for en bedre åpen allround aluminiumsbåt i denne størrelsen har vi ennå ikke testet.

Det meste er nytt på nye Nordkapp Enduro 550

 Et helt  nytt skrog med fokus på brukeren, og et bredere konsoll med mer beskyttelse, skal gi Nordkapp-fansen en ny skjærgårdsopplevelse når nye 550 Enduro nå lanseres.

Designsprek lillesøster

Den nye HT-cruiseren Atlantis 38 følger tett i kjølvannet til storesøstrene 44, 48 og 58.

"Liten" prestisjebåt fra Princess

Den nye V39 er Princess første båt under 40 fot på mange år. Det engelske verftet har tatt finanskrisen innover seg, og regner med de kan hente tilbake mange kunder i dette segmentet.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen