Søk i arkivet

Båtliv

Fische marine kan bli solgt

Ut fra det Båtliv erfarer er trønderbedriften Fische Marine, med hovedkontor i Sætre, til salgs.

Fly-teknikk for båtfolk

Den kombinerte rustbeskyttelsen og smøringen Boeshield T-9 ble opprinnelig utviklet av flyfabrikken Boeing. Nå er kjemikaliet tilgjengelig for alle.  

Bella-konglomeratet overtar MV-Marin

Den finske båtbyggerkjempen Bella-Veneet Oy har kjøpt rettighetene til MV-Marins modeller.  

Rå katt med peis og gigantterrasse

Tyske Octagon Yachts sparer ikke på kruttet når de lanserer sin nye 54 fots katamaran på Boot 2012 i Düsseldorf om to uker.  

Mercurys nye vedlikeholds-revolusjon

På Mercurys nye 150 hk utenbordsmotor overlater fabrikken et meget forenklet vedlikehold til eieren. For dette fikk de pris under IBEX i fjor høst.

Ryds oppgraderer 23-foterne

I fjor lanserte Ryds en påkostet S-line-serie. Nå setter den svenske fabrikken inn V8-maskiner i 23-foterene, for litt ekstra luksus og komfort på toppen av S- spesifikasjonene.  

Lader for de kaldeste dagene

Den svenske produsenten CtEK har lansert en ny batterilader som skal takle svært tøffe kuldeforhold: CtEK MXS 5.0 POLAR.  

Nye Euro 6-dieselmotorer fra Scania

Tradisjonsrike Scania er ikke lengre et vanlig båtmotormerke i Norge. Men den svenske lastebileksperten ligger slett ikke på latsiden, tross tidvis tøffe økonomiske tider.  

Feilvarsel for Hammar-vester

Har du en eldre Hammar oppblåsbar redningsvest? Da kan det være feil på vestens CO2-mekanisme.  

Prøvekjørt: Sailfish 30 MC

Helplanende sportsbuss. Radikale Sailfish 30 MC byr på sjøsikkerhet og håndbygd kvalitet, men den finske båten er strengt tatt ikke mer enn en dagsturbåt.

Prøvekjørt: Tinn-Silver 530

Nederlandsk minimalist for norske fjorder. Tøffe alu-båter er ofte sportsmodeller med lekker finsk design og ditto stive priser. Men det finnes alternativer. Båtliv har prøvekjørt nye Tinn-Silver 530.

TOPPOPPGJØRET: Nord West 430 Sport Top Du får hva du betaler for!

De er til forveksling like når vi ser dem i sjøen. Nord West 430 kunne nesten vært tvillingen til Bavarias 43-foter. Men da snakker vi kun om utseende, og prisforskjellen tør vi nesten ikke nevne, den er to millioner.

TOPPOPPGJØRET: Sealine SC 42 Innovativ godværsbåt.

Godværsbåten Sealine SC 42 skiller seg ut i mengden med innovative og gode løsninger om bord, men båtturen kan også bli en våt fornøyelse.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen