Søk i arkivet

Båtliv

TOPPOPPGJØRET: Nord West 430 Sport Top Du får hva du betaler for!

De er til forveksling like når vi ser dem i sjøen. Nord West 430 kunne nesten vært tvillingen til Bavarias 43-foter. Men da snakker vi kun om utseende, og prisforskjellen tør vi nesten ikke nevne, den er to millioner.

TOPPOPPGJØRET: Sealine SC 42 Innovativ godværsbåt.

Godværsbåten Sealine SC 42 skiller seg ut i mengden med innovative og gode løsninger om bord, men båtturen kan også bli en våt fornøyelse.

TOPPOPPGJØRET: Bavaria 43 HT og Sport Klassens rimeligste og beste alternativ

Ingen skal ta fra Bavaria evnen til å lage innholdsrike økonomibåter. Nok en gang leverer det tyske verftet en tanks til prisen av en varebil. Minimalistisk, men ikke spartansk. Rimelig, men ikke «billig». Repeterende design, men nødvendigvis ikke kjedelig. Heller tre faktorer som er nøkkelen til båtmerkets suksess.

Prøvekjørt: Askeladden P80 Weekend

Hel ved fra Askeladden. Askeladden nedkom før jul med en storesøster til P66 Weekend. Designen er igjen et samarbeidsprosjekt mellom Askeladden og Parker, og P80 byr da heller ikke på store overraskelser. Dette er en direkte oppgradering av suksessen P66.

Prøvekjørt: Skibsplast 555 Open

Uten at det går på bekostning av utseendet, har Skibsplast klart å lage en båt som er enkel i bruk, til en meget bra pris.

Prøvekjørt: Beneteau Antares 8.80

Beneteau Antares 8.80 byr på enkelt, men trivelig båtliv. Med to Suzuki 150 på hekken er det også en god båt å kjøre.

Månedens båt: Beneteau Barracuda

Beneteaus nye Barracuda vises for første gang i Düsseldorf. Bli med om bord og se de første bildene av det billige alternativet til Targa, Minor og Paragon.

Prøvekjørt: Buster VS. Yamarin

Finnene kan aluminium. Nå utvider både Buster og Yamarin utvalget av alubåter beregnet på den fiskeglade familien. Litt flåsete kaller vi dem «bøllen og blondinen».

Prøvekjørt: XO 200 S/220 S: Finsk edelmetall

XO ble presentert første gang for to år siden. Nå har den finske produsenten hele seks båter på markedet. Vi har prøvekjørt to av de minste, XO 220 S og 200 S.

PRØVEKJØRT: Smartboat 23. Mange smarte løsninger

Franske Smartboat prøver seg med nye løsninger, og lykkes i stor grad.

Prøvekjørt: Jeanneau 755 Marlin. Herlig liten tøffing

Det popper opp med Targa-kopier. Nå er det franske Jeanneau sin tur. Nyheten Marlin 755 kommer til å slå ned som en prisbombe i det norske markedet. Det hjelper at båten er sjøsterk og ser bra ut. En herlig blanding av arbeidshest og turbåt.

Prøvekjørt: Fleming 55. Flemings fantastiske flaggskip

Tony Flemings 55-foter er for folk som vet eksakt hvilken båt de er ute etter. Her er det to ting som teller, kvalitet med stor K og sjødyktighet med stor S. De 15 millionene båten koster, regner jeg med eieren har råd til uansett. For alle oss andre er det lov å drømme. For dette er virkelig en drømmebåt med stor D.

PRØVEKJØRT: Beneteau Barracuda Får i ulveklær

Beneteau strekker seg mot et nytt marked med sin nye Barracuda. Båten flørter vilt med klassens opphav, finske Targa. Men ved utseendet stopper også mye av likheten med havets beryktede firehjulstrekkere.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen