Søk i arkivet

Båtliv

Ekte sisu på 19,5 fot

NAUVO, FINLAND: Det er umulig å mislike TG. De som krever raffinert design og finslepet eleganse, snur seg neppe etter båtene fra Freja Marine, men alle som ser etter ærlige bruksbåter med førsteklasses sjøegenskaper, bør vite at dette verftet pleier å levere varene.

Ingen av vestene snur deg i vannet

Praktisk Båtägande testet i vinter 11 populære oppblåsbare redningsvester. Ingen av vestene snudde en person med hodet ned riktig vei. Best ut kom den dyreste, som sammen med fire andre vester fikk høyeste poengscore i testen.

Marino går sine egne veier

Marino APB er en serie originale modeller der båtbygger Ben Fagerström uten å nøle rendyrker sine personlige oppfatninger av hvordan en moderne båt skal se ut.

Flipper for feinschmeckere

NAUVO, FINLAND: Man tager et gjennomprøvd daycruiser-konsept, setter på en svær påhengsmotor, og lar en norsk industridesigner svinge tryllestaven over skrog og interiør. Resultatet heter Flipper 670 DC, og blir en suksess dersom det finnes rettferdighet i verden.

FLIPPER 670 DC

Enklere til bøya med krok

Båtene blir høyere i fribordet og det gjør det vanskeligere å få tak i bøya i havner. Vi har derfor prøvd ulike kroker som gjør jobben lettere.

Påkostet og suveren skjærgårdsjeep

Nor-Tech har tatt med seg mye av erfaringen fra raske og sjøsterke båter, og bygget en 29 fots skjærgårdsjeep som vinner både kjøreopplevelsen og nachspielet.

Rask til vanns og til lands

Månedens båt denne gangen er en krysning mellom sportsbåt og Jeep. Panther fra Watercar gjør 128 kilometer i timen på land, og 38 knop på vannet.

En huskende opplevelse

TYRVÄNTÖ, FINLAND: AMTs ferske innstegsmodell har masse plass på få fot. Men kanskje har den finske fabrikken denne gangen lagt for mye vekt på brukervennligheten?

Stødig flerbruksbåt i miniformat

TYRVÄNTÖ, FINLAND: Buster Mini markedsføres innimellom som en slepejolle, men fjorårets lille nyhet fra den finske aluminiumseksperten duger til mange oppgaver. Dette er en flott landstedsbåt.

Feriedrøm uten kalesje

Fransk eleganse for skandinaviske forhold. Voilà! Ingen kalesje!

Ett skrog, tre konsollbåter

Fjorårets suksess med serien til Ryds 528 har vokst med to fot. Vi har prøvekjørt Ryds 588 med tre forskjellige konsolløsninger.

Linge-klassiker runder 50

Den er lett å få øye på i havna, selv på lang avstand for en nærsynt journalist. Med sin skinnende blå lakk og nostalgiske linjer er Fjord Sport 21 et sjeldent syn blant de moderne båtene i Leangbukta småbåthavn.

Prøvekjørt: Kaasbøll og Kværnø Kværnø: Fornuftsbåter med det lille ekstra

I et nytt industribygg på Kalvøya, like ved fastlandstunnelen byr Bjørn Ivar Kværnø på en etterlengtet kaffekopp. 42-åringen har nettopp tatt Båtliv med på en usannsynlig regnvåt tur i en Kværnø 660.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen