Søk i arkivet

Båtliv

Glade og friske farger

Vi som dyrket fargetrendene på slutten av 80-tallet, kan glede oss. Igjen er det sterke farger og pastell som preger motebildet. Samtidig er de klassiske norske fargene stadig populære, både for landkrabber og båtfolk.

Ja, vi elsker rumperistere!

Båtliv har testet vannleker til å henge bak båten. Den enkleste enmannsringen viste seg å være favoritten til testpanelet, selv om de mer kuriøse lekene også slo godt an.

Smart, sikker & snill

NAUVO, FINLAND: AMT revolusjonerer ikke bowrider-konseptet med 200 BR, men dette er like fullt en velfungerende liten familiebåt med mange fine egenskaper.

Dannet råskinn i uniform

Den som kjøper en Goldfish-RIB, som tross 36 fot knapt byr på plass til å skifte mening i lugaren, må regne med noen spørsmål. Særlig når kundene er politifolk, og ryktebørsen påstår at båten går i 101 knop og koster over seks millioner kroner.

Egosjark for fritidsfiskeren

Med fire stangholdere og like mange stenger testet vi Finnmasters nye speedsjark. Et akterdekk på hele fire kvadratmeter gir nok uteplass, men innvendig blir det stolleken med mer enn to om bord. Tekst og foto: Jørn Finsrud

Snerten helplaner med strak aksling

Askeladdens legokloss-strategi med å benytte et lite utvalg skrog på en rekke forskjellige måter har vært svært vellykket. Nå har P66 og P80 fått en søsterbåt med strak aksling: Askeladden P77 Weekend.

Tilnærmet perfekt

Nordkapp 605 Enduro erstatter dristig nok produsentens største salgssuksess. Mye tyder på at Nordkapp her har en ny vinner.

Ekte sisu på 19,5 fot

NAUVO, FINLAND: Det er umulig å mislike TG. De som krever raffinert design og finslepet eleganse, snur seg neppe etter båtene fra Freja Marine, men alle som ser etter ærlige bruksbåter med førsteklasses sjøegenskaper, bør vite at dette verftet pleier å levere varene.

Ingen av vestene snur deg i vannet

Praktisk Båtägande testet i vinter 11 populære oppblåsbare redningsvester. Ingen av vestene snudde en person med hodet ned riktig vei. Best ut kom den dyreste, som sammen med fire andre vester fikk høyeste poengscore i testen.

Marino går sine egne veier

Marino APB er en serie originale modeller der båtbygger Ben Fagerström uten å nøle rendyrker sine personlige oppfatninger av hvordan en moderne båt skal se ut.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen