Søk i arkivet

Båtliv

En Saga vi gjerne opplever mer av

Saga 365 representerer det beste vi har innen tradisjonell norsk båtbygging. Du kjøper ikke Saga for å blåse tupeen av naboen eller flashe det mest moderne på kjøl. Denne båten kjøper du fordi den oser av kvalitet, godt håndverk og stor bruksverdi.

Solid svensk skjærgårdsjeep

Uttern S62 er en åpen skjærgårdsjeep med toalett, og den ligger som et skip på vannet. Med nyheten Mercury 150 på hekken har den både god fart og imponerende akselerasjon.

Modellen som måtte komme!

Den bare måtte komme. Bavaria 420 Virtess Flybridge gjør modellutvalget til den tyske båtkjempen komplett, men svarer den til forventningene?

Dronning blant prinsesser

Princess har et meget sterkt merkenavn blant norske båtkjøpere. Med sin nye V39 kommer ikke ryktet til å bli dårligere. Her mener vi at produsenten har skapt en prisgunstig bobåt med linjer som passer både rørlegger Jørgen og kongen av Sandefjord.

Volvo-eiere risikerer havari

En alvorlig feil på Volvo Pentas populære D4- og D6-serier kan forårsake at båten synker uten varsel. Problemet gjelder ifølge fabrikken drevbåter med eksos-risere, bygget mellom oktober 2007 og 2012.

Gjør telefonen vanntett

Mange har skaffet seg en iPhone, og mange bruker den til mer enn å snakke om bord i båt. Vi har sett på løsninger som forlenger levetiden.

Frydefull helårsbåt

Yamarin har laget en bunnsolid helårs-sjark med enorm kjøreglede.

Utstyret som redder deg

Hvilken type oppblåsbar vest du bør kjøpe, avhenger av hvor og under hvilke forhold du skal bruke den. Skal du kun ferdes i lukket farvann og i noenlunde rolig vær, trenger du ikke de samme detaljene som en offshore-arbeider eller en seiler som ferdes på havet i all slags vær.

Når vannet er kaldt og minuttene teller

Overlevelsesdrakter, redningsvester og elektronisk sikkerhetsutstyr redder liv, men er ikke alltid egnet til å jobbe i. Vi har vært med på test av tre produkter som både ivaretar sikkerheten og er behagelige å ha på seg.

Bli funnet!

En forutsetning for å bli plukket opp etter et havari eller en mann-over-bord-situasjon er at andre vet hvor du er. Alle båter som ferdes på åpent hav, bør ha en form for nødpeilesender om bord.

Fullblods kjøremaskin eller ren designøvelse?

Nauvo, Finland: XO 270 RS Cabin ser fantastisk ut, kjører som en drøm og har den samme fullblodsfølelsen som de bejublede lillesøstrene. Men samtidig er dette en nokså upraktisk 27-foter.

Jeanneau Merry Fisher 8 Svalbard- timer i Blueback

Tommy Frantzen liker å utfordre. Denne gang handler det om langturen ved Svalbard han gjorde i sommer om bord i sin Jeanneau Merry Fisher 8. Her kan du lese hva han mener om denne båten.

En svært god familiebåt

Nauvo, Finland: Finnmasters revitaliserte cabincruiser-serie er ennå ikke noe vanlig syn i Norge, men etter en tur med Grandezza 27 er det bare å konkludere med at finnene har truffet blink.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen