Søk i arkivet

Båtliv

Flipper for feinschmeckere

NAUVO, FINLAND: Man tager et gjennomprøvd daycruiser-konsept, setter på en svær påhengsmotor, og lar en norsk industridesigner svinge tryllestaven over skrog og interiør. Resultatet heter Flipper 670 DC, og blir en suksess dersom det finnes rettferdighet i verden.

FLIPPER 670 DC

Enklere til bøya med krok

Båtene blir høyere i fribordet og det gjør det vanskeligere å få tak i bøya i havner. Vi har derfor prøvd ulike kroker som gjør jobben lettere.

Påkostet og suveren skjærgårdsjeep

Nor-Tech har tatt med seg mye av erfaringen fra raske og sjøsterke båter, og bygget en 29 fots skjærgårdsjeep som vinner både kjøreopplevelsen og nachspielet.

Rask til vanns og til lands

Månedens båt denne gangen er en krysning mellom sportsbåt og Jeep. Panther fra Watercar gjør 128 kilometer i timen på land, og 38 knop på vannet.

En huskende opplevelse

TYRVÄNTÖ, FINLAND: AMTs ferske innstegsmodell har masse plass på få fot. Men kanskje har den finske fabrikken denne gangen lagt for mye vekt på brukervennligheten?

Stødig flerbruksbåt i miniformat

TYRVÄNTÖ, FINLAND: Buster Mini markedsføres innimellom som en slepejolle, men fjorårets lille nyhet fra den finske aluminiumseksperten duger til mange oppgaver. Dette er en flott landstedsbåt.

Feriedrøm uten kalesje

Fransk eleganse for skandinaviske forhold. Voilà! Ingen kalesje!

Ett skrog, tre konsollbåter

Fjorårets suksess med serien til Ryds 528 har vokst med to fot. Vi har prøvekjørt Ryds 588 med tre forskjellige konsolløsninger.

Linge-klassiker runder 50

Den er lett å få øye på i havna, selv på lang avstand for en nærsynt journalist. Med sin skinnende blå lakk og nostalgiske linjer er Fjord Sport 21 et sjeldent syn blant de moderne båtene i Leangbukta småbåthavn.

Prøvekjørt: Kaasbøll og Kværnø Kværnø: Fornuftsbåter med det lille ekstra

I et nytt industribygg på Kalvøya, like ved fastlandstunnelen byr Bjørn Ivar Kværnø på en etterlengtet kaffekopp. 42-åringen har nettopp tatt Båtliv med på en usannsynlig regnvåt tur i en Kværnø 660.

Prøvekjørt: Kaasbøll og Kværnø Aluminiums-kongene på Hitra

Påstanden er velkjent: «Det bygges nesten ikke båter i Norge i dag!» Men påstanden er feil. Vel har de fleste norske stor-produsentene enten stengt dørene eller flyttet til utlandet, men det finnes ennå fabrikker som går for fullt. Velkommen til Hitra!

Prøvekjørt: Kaasbøll og Kværnø Kaasbøll: Tradisjonell og annerledes

Kaasbøll er virkelig en familiebedrift. Far Helge og sønnene Idar og Bjørn Inge Kaasbøll har sammen bygget opp et moderne båtbyggeri, med vinteropplag og tilhørende servicetjenester.

Slik sikrer du deg et godt brukt-båtkjøp

- Unngå båter som har gått mer enn 600 timer, med mindre det finnes svært god dokumentasjon på vedlikehold og service. - Få med egenerklæring fra selger om båtens tilstand, og sjekk båtens dokumentasjon. - Ta en grundig gjennomgang av båten mens den ligger på vannet. - Dette er blant rådene fra ekspertene, som mener at høsten er en fin tid for å kjøpe en brukt bobåt.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen