Søk i arkivet

Båtliv

Når vannet er kaldt og minuttene teller

Overlevelsesdrakter, redningsvester og elektronisk sikkerhetsutstyr redder liv, men er ikke alltid egnet til å jobbe i. Vi har vært med på test av tre produkter som både ivaretar sikkerheten og er behagelige å ha på seg.

Bli funnet!

En forutsetning for å bli plukket opp etter et havari eller en mann-over-bord-situasjon er at andre vet hvor du er. Alle båter som ferdes på åpent hav, bør ha en form for nødpeilesender om bord.

Fullblods kjøremaskin eller ren designøvelse?

Nauvo, Finland: XO 270 RS Cabin ser fantastisk ut, kjører som en drøm og har den samme fullblodsfølelsen som de bejublede lillesøstrene. Men samtidig er dette en nokså upraktisk 27-foter.

Jeanneau Merry Fisher 8 Svalbard- timer i Blueback

Tommy Frantzen liker å utfordre. Denne gang handler det om langturen ved Svalbard han gjorde i sommer om bord i sin Jeanneau Merry Fisher 8. Her kan du lese hva han mener om denne båten.

En svært god familiebåt

Nauvo, Finland: Finnmasters revitaliserte cabincruiser-serie er ennå ikke noe vanlig syn i Norge, men etter en tur med Grandezza 27 er det bare å konkludere med at finnene har truffet blink.

nye kameraer som tåler båtlivet

Vi ser på seks nylanserte kompaktkameraer som tåler båtlivet, fra under tusenlappen til langt dyrere og mer avanserte alternativer.

Kjør miljøvennlig med instrumenter

I dag finnes det motorinstrumenter som viser hvordan man kan kjøre båten mer økonomisk og riktig. Vi har testet MercMonitor-instrumentet fra Mercury og ville vite om det faktisk gikk an å spare 20 prosent, slik produsenten lover.

Ti gode kjøp under 300.000 kroner

I dagens bruktbåtmarked kan du kjøpe gode familiebåter uten å ruinere deg.

Silkefin sjøtraktor

Nauvo, Finland: Sea Star 20 CC er lettdrevet, stabil, lettkjørt og rommelig. Hva mer kan vi kreve av en real hyttetraktor?

Finsk prestisjebåt med tysk inspirasjon

NAUVO, FINLAND: Grandezza 39 CA er lekker, romslig, nokså dyr – og et spennende alternativ til tradisjonelle, nordiske designløsninger, både over og under dekk.

Sosial storesøster fra Marlin

Jeanneau Merry Fisher Marlin 855 er 27 fot og koster snaue millionen med motor. Du kan velge mellom fiske- eller komfortversjon. Båtliv har prøvekjørt nyheten.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen