Søk i arkivet

Båtliv

Søppeldrøm

Ulla fyr ytterst på Sunnmørs-kysten en vakker sommerdag. Rolig hav, frisk sjøluft, lydene av måkeskrik og bølgeskvulp mot baugen. Ren lykke. Helt til du går i land og oppdager at også her er fjæra full av søppel.

Tjærebrun roglede fra Finland

Tyrväntö, Finland: Årer duger fortsatt. Og om båten er skikkelig konstruert, kan roturen bli en stor fornøyelse. Det vet finnene, som i motsetning til norske båtbyggere masseproduserer rimelige plastversjoner av sine tradisjonsbåter.

Nyskapende trillinger fra Frankrike

Med den nye Flyer 6-serien vil Beneteau nå ut til nye målgrupper. Serien består av tre forskjellige modeller med samme skrog, hvor stikkordene er stabilitet og sikkerhet.

Luksus på tre nivåer

Monte Carlo-serien er en serie luksuriøse flybrigdebåter som kombinerer det klassisk franske med innovativt skrogdesign og italiensk luksus.

Askeladdens tøffe dobbeltutfordring

Med C75-serien entrer Askeladden premium-markedet for sportslige familiebåter med store påhengsmotorer. De to nye modellene er de første båtene i en helt ny designlinje som skal tilby «mer av alt»: høyere fart, kraftigere motorer og mer komfort.

Designpris til Nordkapp

Nordkapp 605 Enduro og båt-toalettet Jets Vacuum er hedret med Merket for god design.

Dolmøy på hugget

Båtimportør Dolmøy på Hitra har åpnet egen avdeling i Lyrestad ved Göta kanal i Sverige, utvider i Norge, og fornyer sortimentet med flere nye modeller.

Miljøpris til solcelle-racer

Denne lille raceren går på strøm fra solcelle-panel.

Piff opp båten med nye puter

Bruktbåten trengte sårt nye puter under dekk. Vi har snakket med to syersker med snøring, og fikk både gode råd og hyggelige priser.

Miljøproblemer med båter

Gamle fritidsbåter er et voksende problem, mener Miljøverndepartementet.

Storoksen fra Bakarvågen

Viknes går som vanlig sine egne veier. Askøy-verftet lanserte i vinter nyskapningen 980 som en fiskeriregistrert kystfiskebåt, men det tok ikke lang tid før en fritidsutgave av båten ble sjøsatt. Og dette er blitt en nesten unik båt i norsk sammenheng.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen