PRØVEKJØRT: Jeanneau NC 37.

31 prøvekjøringer fra 14 til 53 fot

Kanskje finner du din favoritt? Her er 31 prøvekjøringer publisert i Båtliv 2019. Båtene er i prisklasse fra 50 000 til 14 millioner kroner, i størrelse fra 14 til 53 fot.

Publisert Sist oppdatert

31 Båter fra 14 til 53 fot. Noen med innenbordsmotorer, andre med utenbords. Elbåt er også testet. Variasjonene er mange, og her har vi samlet alle prøvekjøringene vi har hatt i Båtliv året som har gått.

Nordkapp Noblesse 660

Nordkapp Noblesse 660

Daycruiseren Nordkapp Noblesse 660 er elegant utenpå, flott innvendig og nydelig på sjøen. Den vekker premiumfølelsen, og ble nylig kåret til årets motorbåt i Europa av ledende båtblader. Båten vant for øvrig også European Powerboat of the Year 2020.

Nordkapp Noblesse 720

TIL SJØEN FOR ALLE: Nordkapp Noblesse 720.

Nordkapp Noblesse 720 er en av de bedre båtene vi har kjørt i denne størrelsen, og kan trygt sies å være blant produsentens beste så langt.

Buster Phantom Cabin

busterphantom

Råskinnet Buster Phantom har pådratt seg hytte. Med største motoralternativ er Phantom Cabin trolig Nordens raskeste ti-meters pølsebod, men det skal som regel mer til enn et tilfeldig påbygg for å lage en bra styrehusbåt. Heldigvis har Buster tatt jobben alvorlig.

Linssen Grand Sturdy 30.0

grandsturdy30

Etter en grundig opprydning i Linssens tidligere ganske forvirrende modellprogram er 30.0 i dag den minste båten fra verftet. Og nyheten bør være en meget interessant båt også for det norske markedet.

Linssen Grand Sturdy 40.0 Sedan

linssengrandsturdy40.0sedan

Linssen Grand Sturdy 40.0 Sedan er et omfattende navn på en omfattende båt. Men takket være moderat motorisering blir ikke æresprisvinneren fra Boot Düsseldorf 2018 avsindig dyr.

Grand Sturdy 500 AC Variotop

grandsturdy500

Hva får man for 14 millioner kroner hos Linssen? Kort sagt: Storartet komfort, enorm plass og ekte skipsfølelse.

Yamarin 88 DC

yamarin88dc

Yamarin kommer nå med en 8,8 meter lang daycruiser med plass til 12 personer om bord. Prisen ligger fra litt over en million kroner med 300 hestekrefter utenbordsmotor.

Sting 730 Fast Track

sting730fasttrack

I 2017 lanserte Sting en styrehusbåt for å ta opp kampen om helårsbrukere og hobbyfiskere. Sting 630 Fast Track traff markedet så godt at den ble nominert til European Powerboat of the year 2019. På Boot Düsseldorf i år ble storesøsteren lansert, den én meter lengre Sting 730 Fast Track. Én meter ekstra gjør seg godt i kampen om helårsbrukerne.

Nordstar Sport 25

nordstarsport25

Med de nye, sportslige 25-modellene har finske Nordstar pådratt seg et solid transatlantisk preg. Og hvorfor ikke?

Askeladden P79 Weekend

askeladdenp79weekend

P79 Weekend er en flunkende ny modell som introduserer en ny generasjon styrehusbåter med steppet skrog fra Askeladden. Samtidig er nyheten et modent produkt der detaljene stemmer fra starten av.

Jeanneau Merry Fisher 1095

jeanneaumerryfisher1095

Nesten 11 meter lange franske Jeanneau Merry Fisher 1095 har frigjort plass med noe så utradisjonelt som utenbordsmotorer.

Jeanneau Merry Fisher 605 Marlin

jeanneaumerryfisher605marlin

Jeanneau Merry Fisher 605 Marlin heter minste modell av sportsfiskebåter fra det franske verftet. Vesla har mye norsk blod i årene, og overrasker med noen smarte løsninger.

Seafaring 44

seafaring44

Hvis du er ute etter en båt med mye plass og komfort, og som samtidig kan gå cirka 1000 nautiske mil på én tank, så kan Seafaring 44 være båten du leter etter.

Jeanneau Prestige 460

jeanneauprestige460

Jeanneau Prestige 460 er en voluminøs flybridgebåt med mange solsenger og elegant design i prisklassen over fem millioner kroner.

Fairline Targa 43 Open

fairlinetarga43open

Nyheten Fairline Targa 43 Open er en stor kupébåt med luksuriøs innredning og jollegarasje til nær syv millioner kroner.

Fairline 53 Squadron

fairline53squadron

Fairline er tilbake på det norske markedet med utsøkt håndverk og stor fleksibilitet i valg av innredningsløsninger.

Linder Fishing 440

linderfishing440

Er du ute etter en elegant, letthåndterlig, trailbar og korrosjonsbestandig aluminiumsbåt for fiske og turer i smule farvann? Da er Linder Fishing 440 et meget godt alternativ.

Bella Falcon BR 5, BR 6, BR 7 og BR 8

bellafalcon

Når Bella-Veneet Oy følger sine nasjonale konkurrenter og lanserer en serie aluminiumsbåter forventer vi bra modeller til bra priser. Og det klarer den finske storprodusenten å levere med Falcon.

Alucat W14

alucatw14

Finske Alucat leverer ikke elegante, skulpturerte farkoster for koseturer i stille sommerkvelder. Her står kun praktiske hensyn og mulighetene for utallige bruksområder i fokus. Forfriskende!

Capelli Tempest 65 BR

capellitempest65br

Capelli Tempest 65 BR er en RIB som minner om en tradisjonell dagsturbåt, med stor vindskjerm og sittegruppe forut. Testbåten koster 614 000 kroner

Pioner 14 Active

pioner14active

Er det størrelsen som teller, eller kan en liten båt gi mye båtglede? Vi har kost oss i tre sommeruker med en rotasjonsstøpt 14-foter, som vi hentet nybakt i skogen.

Marex 360 CC

marex360cc

Marex 360 CC er en elegant sosial plattform for deg som vil nye det gode livet på sjøen med venner og familie, og har råd til å betale over fire millioner kroner for det.

Jeanneau NC 37

jeanneaunc37

Jeanneau NC 37 er en sosial båt med mulighet for tre kabiner og to motorer bygget med bakvegg for nordiske forhold. Standarden er nokså enkel. Vår testbåt koster nær fire millioner kroner.

Sealine C390

sealinec390

Sealine C390 er en smart og sosial kupébåt med mye plass både ute og inne, for deg som har råd til å bruke over fem millioner kroner på båtkjøpet.

Candela Seven

candelaseven

Vannmotstanden skaper problemer for hurtiggående el-båter, men et nyetablert, svensk selskap har funnet løsningen. Båtliv har vært i Stockholm og testet Candela Seven.

Askeladden P92 SUV

askeladdenp92suv

Produsenten fra Askvik har slått sammen to ulike båtkonsepter i én båt, og kalt den SUV.

Nordkapp 905 Gran Coupe

nordkapp905grancoupe

Knuste insekter på frontruta vitner om at Nordkapp har lansert en styrehusbåt med fart. Vi prøvekjører Nordkapp 905 Gran Coupe.

Beneteau Flyer 10

beneteauflyer10

Beneteau Flyer 10 har to store kabiner og bad med dusjavlukke under dekk. Med denne raske utenbordsmodellen til to millioner kroner tar Beneteau opp kampen med tradisjonelle sportsbåter rundt ti meter lengde.