Søk i arkivet

TATT PÅ FERSKEN: Landstedsbåten ble forsøkt senket.
TATT PÅ FERSKEN: Landstedsbåten ble forsøkt senket. Foto:

Blir tatt på fersken mens de prøver å senke båten

Drillen lå i cabincruiseren. Landstedsbåten på slep var gjenomboret med fem hull. På land ventet politiet.

Det var på seinsommeren i fjor Havnevesenet i Sandefjord rykket ut etter tips om mistenkelig aktivitet på sjøen. En fisker hadde observert noe som kunne se ut som forsøk på å senke en båt midtfjords. Det var en Nidelv med en landstedsbåt ved siden av, som lå med kjølen opp på slep.

– Vi fikk avverget senkingen med vår tilstedeværelse, mener havnesjef Karl Oskar Jørgensen i Sandefjord til Båtliv. Han forteller at de holdt seg på avstand og hadde kontakt med politiet som ventet på land.

– De kjørte litt rundt med båten på, og håpet vel at vi skulle gå lei. Etter hvert kom de inn til båthavna og la båtene ved siden av hverandre i en bås, sier havnesjefen.

Politiet tok da kontakt, og det viste seg at landstedsbåten hadde fått  fem-seks hull i skroget. Drillen ble funnet inne i cabincruiseren. Trolig hadde båten for mange luftlommer til at den ikke sank før de ble oppdaget. Personene som prøvde å senke båten ble tatt med til avhør.

– Jeg tok seinere kontakt for å høre hvordan saken lå an, og fikk vite at den var henlagt. Det er sørgelig at folk skal få lov til å holde på sånn. De blir tatt med buksa nede, men blir ikke straffet, sier en litt oppgitt havnesjef.

Flere tusen båter forsvinner hvert år, og mange av dem havner trolig på havets bunn.

– Jeg tror dessverre det er et problem. En annen ting er at båter ofte blir forlatt og liggende. Derfor skulle det ha vært registreringsplikt slik at man kunne avgjort eierforhold, sier Jørgensen.

Les også: Fjerner båtvrak før vinteren

GJENNOMHULLET: Båten hadde
fått fem hull, og drillen ble funnet i nabobåten.

GJENNOMHULLET: Båten hadde fått fem hull, og drillen ble funnet i nabobåten. Foto: Foto: Sandefjord Havnevesen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen