Søk i arkivet

KLAR FOR NY FLYTENDE BÅTMESSE: Leif Beraas, daglig leder i bransjeorganisasjonen Norboat.
KLAR FOR NY FLYTENDE BÅTMESSE: Leif Beraas, daglig leder i bransjeorganisasjonen Norboat. Foto:

Båter i Sjøen 2019:– Skulle gjerne hatt større plass

Arrangøren av Skandinavias største båtmesse varsler en utstilling smekkfull av båter.

Årets båtmesse blir en av de største som noen gang har vært arrangert i Oslo. Norboat skriver i en pressemelding at en sommer med flott vær har gjort at båtinteressen er stor. Nå skulle arrangøren gjerne hatt mer plass.

– På Båter i Sjøen vil publikum få presentert over 300 båter fra 80 ulike utstillere. I tillegg vil det være 50 utstillertelt med maritimt utstyr, elektronikk og mye mer. Blir det godt vær så blir dette en skikkelig folkefest for båtfolket, sier daglig leder Leif Bergaas i Norboat.

Han forteller at fortsatt er det båter mellom fire og ni meter meter dominerer utstilligen.

– Men i år blir det også mange store luksusbåter å oppleve. En av de store produsentene i luksussegmentet har i år valgt å legge verdenspremieren til Oslo, sier Bergaas.

Hvilke utstillere som kommer til Båter i Sjøen har Båtliv ikke fått av bransjeorganisasjonen ennå, men her kommer vi tilbake med mer når de har full oversikt.

LES OGSÅ: Ber om obligatorisk småbåtregister

– Vi ser at folk vil ha større båter både når det gjelder motorbåter og seilbåter. Før var en seilbåt på 39 fot en stor båt, på årets messe er den største seilbåten på hele 57 fot, sier Bergaas i pressemeldingen.

I år får publikum også presentert flere elbåter. Aldri før har det vært solgt flere elbiler i Norge.  Norboat skriver i pressemeldingen at bransjen diskuteres når en slik utvikling vil komme innen båter.

LES DEBATT: – Norboat på feil kurs

– Vi er helt i starten på elektrifiseringen av båtparken, men vi vil på årets messe få presentert flere spennende elbåter som vil kunne vise vei i utviklingen videre. Kanskje vi om ikke lenge vil få se sjøens Tesla, sier  Bergaas.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen