450rpicture1

Mercury lanserer V8-er med 450 hestekrefter

Mercury Racing 450R veier bare 313 kilo. Her er de kraftigste motorene fra de forskjellige produsentene.

Publisert Sist oppdatert

Den nye motoren blir en kompressormatet 4,6-liters V8-er. I en pressemelding skrives det at 450R har 40 prosent høyere dreiemoment enn 400R. Mercury lover 136 kilo lavere vekt enn nærmeste konkurrent. Vekten på motoren er oppgitt til 313 kilo.

LES OGSÅ: Her dominerer 400-hesterne

To girhusvalg

450rpicture2

Mercury Racing 450R får mulighet for forskjellige girhus, og da Sport Master og 5,44-HD-giruhset. Sport Master-girhuset er en løsning for båter som kjører raskere enn 75 knop. Dette girhuset er også utstyrt med lave vanninntak og en spiss torpedo-design i forkant. 5,44 HD-girhuset er for lavhastighets- og tradisjonelle, båter med normal motorhøyde-installasjon.

I tillegg til forskjellige girhus får denne motoren også flere alternativer når det gjelder kontrollsystemer, design og fargealternativer. Motoren er for øvrig basert på samme 4,6-liters V8 motorblokk som brukes i Mercury Racing 300R.

LES OGSÅ: Mercury lanserte 17 motornyheter

– Den egenutviklede 64-graders aluminumblokken er påsatt sylindertoppper av  aluminium med en Mercury Racing Quad Cam Four Valve (QC4)-design og doble overliggende kamaksler (DOHC). Ventilstyringen omfatter en høyytelses-inntakskamprofil og race-spec Inconel utslippsventiler. Kamakslene er kjededrevet og går i et oljebad, slik at ingen registerrem må vedlikeholdes og skiftes, skriver Lee Gordon i pressemeldingen.

Bruksområdet for full gass er på mellom 5800 og 6400 omdreininger per minutt.

Konkurrenter

Av konkurrenter er det Yamaha som er nærmest, med den nye V8-eren som ble lansert i juni i fjor. Denne 5,6 liter store motoren yter 425 hestekrefter.

Ellers er største fra de andre produsentene følgende motorer:

Suzuki : Suzuki DF350A

Evinrude: E-tec G2 300

Honda: BF250 iST

Tohatsu: BFT 250D

Men aller størst er...

Når det gjelder styrke er det likevel en annen påhenger som slår de andre ned i støvlene, og det er Seven Marine. Ifølge pressemeldingen fra Mercury er Racing 450 R den største serieproduserte motoren i verden. Seven Marine er fortsatt relativt små på markedet, men har rekorden for å produsere de største maskinene. Den amerikanske produsenten i Wisconsin har to modeller, en på 557 hester og en på 627 hester. Seven Marine baserer maskinene på en kompressorladet 6,2 liter small-block V8 fra GM. Svenske Volvo Penta ønsker seg tilbake og kjøpte i 2017 Seven Marine, som med det kan bli en heftig konkurrent til de veletablerte produsentene av store utenbordsmotorer.