Søk i arkivet

Nå bygges det båter i Strusshamn igjen

Om noen uker leverer Strusshamn Båt og Servicesenter AS en helt nybygget båt basert på velkjente NB 810.

Dette er det første komplette nybygget som leveres fra den vel to år gamle Askøy-bedriften.

– Båten er en kystfiskebåt og skal til en fisker i Os, sier daglig leder Harry Heggholmen i Strusshamn Båt og Servicesenter AS til Båtliv.  

Nybygget er altså en ren yrkesbåt, men ifølge Heggholmen kan modellen - som er omdøpt til NB 799 - også leveres som fritidsbåt. Med en motor på 180-200 hestekrefter vil da prisen havne på rundt 1,5 - 1,6 millioner kroner.

Men hvorfor bygges det nå NB-båter i de gamle Viksund-lokalene i Strusshamn? Det er en lang og temmelig komplisert historie. Harry Heggholmen var blant de tidligere Viksund-ansatte som for to år siden valgte å starte helt på nytt med eget selskap i fabrikklokalene der Viksund holdt til i flere tiår - og der Askøy Båtsenter i en periode prøvde å videreføre deler av Viksund-driften.

Nå bygger altså Strusshamn Båt og Servicesenter AS båter basert på modeller fra NB Marine, et annet Askøy-firma som ble sendt til skifteretten for noen år siden.

Dette er anerkjente båter og Harry Heggholmen er optimist:

– Nybygget er både byggenummer én og samtidig en prototype i den nye 799-serien. Vi har tatt utgangspunkt i et strålende skrog, men båten er ellers en nykonstruksjon, støpt i våre egne former, sier Heggholmen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen