Søk i arkivet

Henger til el-sparkesykkelen

– Jeg så at det var et behov for båtfolket, sier Tom Melby som har designet hengeren. Se video!

Elektriske sparkesykler er i vinden, etter at regelverket ble forenklet i fjor. Små elektriske kjøretøy, som elektriske sparkesykler og ståhjulinger, ble sidestilt med sykler. Kravet for elektriske sparkesykler er at de ikke skal gå fortere enn 20 kilometer i timen. I tillegg stilles det krav til bremsekraft, lys og reflekser.

For båtturen kan elektriske sparkesykler være et godt supplement for å komme seg fram på land. De kan legges sammen, og er dermed også relativt lett å stue bort. På et øyeblikk er sykkelen satt sammen igjen, og den har en rekkevidde på opp til to mil, med en maksfart på 20 kilometer i timen.

Båtliv og SEILmagasinet gjennomfører i disse dager test av elektriske sparkesykler til båtbruk. I alt er det sju sparkesykler som testes, som du etter planen kan lese om i bladene som er i salg til sommeren.

En av sparkesyklene som er til test er E-Twow Booster S2. Her har daglig leder Tom Melby av elspark.no også funnet en løsning for å få med seg mer bagasje. Han har besøkt en produsent av sykkelhengere i Tyskland, og fått spesialdesignet et eget hengerfeste sparkesykkelen. Hengerfestet passer hovedsakelig til E-twow, som Melby er forhandler for, men Melby opplyser at den også kan ettermonteres til andre el-sparkesykler.

– Hengeren påvirker ikke kjøreegenskapene, og er lett å pakke sammen, sier Tom Melby, og hekter hengeren av sparkesykkelen. Med noen raske og enkle grep er hjulene tatt av, og vogna er flatpakket.

– Dermed er den lett å stue bort, sier Melby, som for øvrig også selv er båtmann, og har sett behovet og mulighetene. Han har fått utviklet hengere i to forskjellige størrelser, og dette er minste alternativ. På noen sekunder monterer han hjulene på igjen, og fester hengeren til festeanordningen han har fått ettermontert på el-sparkesykkelen.

– Farten påvirkes heller ikke, sier han fornøyd. Han gir gass og tar en demonstrasjonstur med hengeren etter. Prisen for hengeren er rett under fem tusen kroner.

 

FLATPAKKET: Hengeren er lett å
stue bort i båten.

FLATPAKKET: Hengeren er lett å stue bort i båten.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen