Søk i arkivet

Satser på italienske solskinnsbåter

Med italienske Pardo har offensive Giramar påtatt seg nok et agentur.

Første Pardo 43 er allerede solgt i Norge, kan Christian Lund hos Giramar fortelle til Båtliv. Pardo er åpne daycruisere med store dekksflater i den Wally-inspirerte tradisjonen som også Fjord Open tilhører.

Pardo byr på tre modeller i størrelsen 38 til 50 fot, og bygges av Cantiere del Pardo, som også bygger de kjente Grand Soleil-seilbåtene.

Båttypen har slått godt an i Middelhavet. De elegante båtene egner seg godt for å samle familie eller venner til sosiale opplevelser på sjøen.  I fjor gikk Fjords eierselskap Hanse til retten for å stanse salget av Pardo-båtene.

Se 360 graders bilder og les også: Fjord vil stanse Pardo

Den italienske retten tok ut midlertidig forføyning,  men Cantiere del Pardo avviste alle plagiat-påstandene, og partene inngikk forlik.

Les også: Begraver stridsøksen

PARDO: Christian Lund har solgt
første Pardo 43 i Norge.

PARDO: Christian Lund har solgt første Pardo 43 i Norge.

–Pardo er båter som skiller seg positivt ut. Det er helt klart et marked i Norge også for solskinnsbåter, sier Lund. 43-foteren som er solgt i Norge er utstyrt med doble IPS 600, som gir båten en toppfart på 37 knop. En godt utstyrt 43-foter koster syv millioner kroner.

38-foteren vil nå bli tilbudt med utenbordsmotor. Med triple 350 hk på hekken vil prisen ligge på 4,5 millioner kroner, opplyser Lund.

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen