Søk i arkivet

IRON Boats kommer til NorgeOffensiv båtsatsing i Bergen

Det bergensbaserte Frydenbø-konsernet fortsetter nysatsingen på marine-divisjonen. Nå er det undertegnet avtale om distribusjon av IRON Boats i Norge.

Dette skjer bare uker etter at det ble kjent at Frydenbø kjøper 80 prosent av aksjene i Nordkapp Boats, med ønske om å også satse utenfor Skandinavia. Frydenbø Marine distribuerer i tillegg Evinrude, Sting og Zodiac.

– Vi har fulgt med på IRON Boats en stund og er imponert over både design og kvalitet hos den svenske produsenten, sier konserndirektør Tor Christian Bringedal i en pressemelding.

IRON Boats-konseptet er utviklet av de svenske «Järnbrödrena», Lars og Henrik Peterson. Firmaet er allerede verdens største forhandler av BRIGs RIB-båter og IRON Boats vil kombinere ideer fra RIB-er, plastbåter og aluminiumsbåter.

Målet med «hybriden» er blant annet å supplere de tradisjonelle RIB-kvalitetene med bedre plassutnyttelse.

Båtene bygges foreløpig som tre modeller basert på samme grunndesign, med lengdene 647, 707 (bildet) og 767 centimeter.

– En høy stevn gir tørr gange, samtidig som de noe lavere skrogsidene sparer vekt, sier Lars Peterson om den nye serien.

Samarbeidet mellom Frydenbø Marine og IRON Boats vil være på plass for fullt fra modellåret 2020.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen