Søk i arkivet

Boot 2019:Gode, finske følelser

Det mer ekslusive turbåtsegmentet har fått tilskudd av nok en sterk kandidat med Grandezza 37 CA.

Nyheten har litt smekrere linjer enn søstermodellene, men er i bunn og grunn en bunnsolid familiebåt med klassisk dobbellugarinnredning. 

Standardutstyrslisten er omfattende, og over hele båten ligger det en sval, finsk tilnærming, med stramme linjer og flott detaljkvalitet, uten bling og støyende elementer. En veldig nordisk båt med andre ord, tross det italienske navnet og den flotte solplassen i baugen. 

Med dobbeltinstallasjon og inntil 600 hestekrefter er denne helplanende bakveggmodellen også en rask turbåt, med en toppfart på vel 36 knop. Senkes farten til en marsjhastighet på 24-30 knop er likevel ikke dieselforbruket skremmende høyt, Grandezza oppgir vel 2,8 liter per nautisk mil. Som vi er vant med på båter fra den finske produsenten fremstår 37 CA rett og slett som et modent, helstøpt produkt.

Prisen reflekterer derimot den stålharde eurokursen, norsk startpris er i skrivende stund 3,8 millioner kroner.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen