Søk i arkivet

BG-ONE: Skiller mellom vann og olje.
BG-ONE: Skiller mellom vann og olje.

Skiller mellom vann og olje

Sensoren for lensepumpa fra Blue Guard er den første i verden som skiller mellom vann og olje.

Lensepumper kan også være smarte. BG-One skiller mellom vann og olje, og kommuniserer til og med med en app for smarttelefoner og nettbrett. Denne patenterte pumpa er nominert til METS Dame Awards 2019, og får med det noe mer oppmerksomhet blant tusenvis av produkter som skal stilles ut på verdens største messe for båtutstyr som åpner neste uke.

Sensoren som styrer lensepumpa har tre forskjellige innstillinger. Standard er at den pumper uansett, noe som er en ikke så uvesentlig sikkerhetsfaktor når man er ute til sjøs. Settes den på mode A eller B vil den automatisk stoppe om den oppdager olje i vannet. Dette er praktisk spesielt om man er i marinaer. I mode A vil den automatisk starte igjen når den ikke registrerer olje i vannet lenger, mens i mode B må den startes opp igjen manuelt.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen