Søk i arkivet

NY: Bavaria viste frem tre ulike versjoner av sin nye 45-foter.
NY: Bavaria viste frem tre ulike versjoner av sin nye 45-foter.

Bavaria kutter modeller

De nye eierne av Bavaria vil halvere antall modeller, samle all produksjon i Giebelstadt, og skjære ned på midlertidig ansatte.

Det tyske investeringsfondet Capital Management-Partners (CPM), som nylig kjøpte Bavaria Yachtbau, forteller nå om sine planer for å få den kriserammede bedriften på rett kjøl igjen. Den nye eieren har spesialisert seg på å gå inn små- og mellomstore bedrifter som befinner seg i trøbbel, og snu virksomheten til lønnsom drift.

I første omgang vil de nye eierne forenkle produksjonen og få ned kostnadene. Antallet modeller blir beskåret fra 26 til 10-12, skriver Powerboat World. Flaggskipet Bavaria C65 blir skrotet, E-line satsingen er stanset og produksjonen av Bavaria R55 flyttes hjem fra Kroatia til Giebelstadt.

–Dagens portefølje omfatter 26 modeller. I løpet av noen år skal vi være ned på 10-12 modeller. Vi skal konsentrere oss om å lage populære modeller med god kvalitet, sier Erik Appell, som er ny daglig leder for den tyske båtprodusenten. Han har tidligere vært produksjonssjef, og de nye eiere ønsker å bringe Bavaria hjem til utgangspunktet: Gode båter til rimelige priser.

Bavaria eier også en ledende franske katamaranprodusent, Bavaria Catamarans, som nå vil vende tilbake til det gamle navnet sitt, Nautitech. –Bavaria-merket står for yachter og Nautitech forbinder folk med katamaraner, sier Dr. Ralph Kudla, partner i CPM og en av de nye sjefene i Bavaria.

De nye eierne har gått inn med frisk kapital i Bavaria Yachtbau, og har ambisjoner om å gå i pluss på driften om et års tid. De tar også aktivt del i omstrukturering av med kompetanse innen markedsføring og endringsledelse. Blant tiltakene er å invitere leverandørene inn i den videre utviklingsprosessen, lytte mer til arbeiderne på gulvet, og å hente inn tilbakemeldinger fra kundene.

Bavaria har 800 ansatte til sammen i Tyskland og Frankrike. –Vi er lettet over å ha fått nye eiere som vil satse på bedriften, og ser frem til å bli mer involvert i den videre utviklingen, sier representant for de ansatte,  Christian Hartmann.

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen