Søk i arkivet

Lydløs bobåt

Silent 55 var blant nyhetene som ble presentert i Cannes. Den 55 fot lange katamaranen er et flytende landsted drevet av sol.

Katamaranene utgjør en stadig større andel del av Cannes Yachting Festival. Motorbåtene kommer nå for fullt etter at det i flere år har vært sterk vekst i salget av katamaraner med mast og seil.

Båter på to skrog er stabile og lettdrevne, og kan tilby mye dekksplass. De egner seg derfor godt den nye tidens krav om drivstofføkonomiske båter med mye boplass og komfort.  Blant nyhetene som ble lansert på årets utstilling var Silent 55 fra Silent Yachts.

Katamaranens store flater er dekket med solceller, som gir energi til båtens framdrift og forbruk. Den økologiske luksusbåten er utviklet av Heie og Michael Köhler, som har tilbrakt mer enn 5000 døgn på bøljan blå og tilbakelagt 75.000 nautiske mil på sine turer jorden rundt.

Innredninger

Nye Silent 55 tilbys med ulike motoralternativer og hele fem innredningsalternativer. Også rigg er mulig å sette på båten, om man skal krysse havene der passatvinden blåser. Cruiserversjonen bestyr av to 30 kW elmotorer, mens racerversjonen består av to 250 Kw elmotorer. Båten kan også leveres med hybridløsning med to 22 hk dieselmotorer i kombinasjon med to 14 kW elmotorer.

30 høyeffektive solcellepaneler i kombinasjon med lithiumbatterier gir energi nok til å kjøre gjennom hele natta, ifølge verftet.

 

Spesifikasjoner

 

Lengde:                        16.7 meter

 

Bredde:                        8,46 meter

 

Dybde:                          1,2 meter

 

Deplasement;                17,2 tonn

 

Toppfart:                        20 knop

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen