Søk i arkivet

UTTERN S65: Konsoll og soveplass for to.
UTTERN S65: Konsoll og soveplass for to.
UTTERN D65: Daycruiseren erstatter D62.
UTTERN D65: Daycruiseren erstatter D62.
UTTERN T65: Bowrider med konsoll.
UTTERN T65: Bowrider med konsoll.
UTTERN T65: Bowrider med konsoll.
UTTERN T65: Bowrider med konsoll.

Tre nyheter på samme skrog fra Uttern

Uttern lanserer D65, T65 og S65 basert på samme skrog, men forskjellige bruksområder.

Uttern D65 er en daycruiser ikke så ulik andre daycruisere vi har på markdet, men så er det også begrenset hvor mye nytt det går an å tenke med denne båtformen. D65 erstatter for øvrig D62 som har vært noen år på markedet. Men selv om båten nå heter D65 og ikke D62, betyr ikke det at den blir så mye større. Tvert i mot. Mens Uttern D65 får en total-lengde på 6,28 meter er D62 6,33 meter. Men bredden blir større, fra 2,39 på det breieste med D62 til 2,46 på D65. 

LES OGSÅ: Spennende nyheter til Båter i Sjøen

I tillegg lanseres Uttern T65, og her har produsent tenkt noe annerledes enn hva vi vi tradisjonelt har sett med denne type båter, som blir en mellomting av en bowrider og en konsollbåt. På babord side kommer du deg til fordekket, men her har deler av fordekket blitt en del av en mindre kabin, men uten at det går så veldig utover plassutnyttelsen. Den lille forhøyningen som trolig er over kabinen er utnyttet som seteplass. Men kabin til tross, dette er ikke en båt som er tilrettelagt for overnatting. Nede i kabinen skal det være toalett, kjøleskap og vask.

LES OGSÅ: Nye skjærgårdsjeeper med toalett

LES OGSÅ: Denne daycruiseren er med enn bare en ny daycruiser

Produsenten skriver også i pressemeldingen at det blir mulighet til å få dusj i denne kabinen, om man velger premium edition. Da følger det også med en ni tommers kartplotter, båtstereo og Mercury VesselView. Og når vi er inne på motor vil de nye båtene kunne motoriseres med Mercury fra 115 til 225 hestekrefter, 50 hester mer enn D62 var godkjent for.
I tillegg til Uttern D65 og T65 kommer produsenten også med S65, som ikke er med i pressemelding, men som har dukket opp på den norske importørens nettside. På sistnevnte modell blir det også delvis åpen foran konsollen, men her er det faktisk overnatting for to personer i kabinen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen