Søk i arkivet

TIDLIG UTE: Herwa på sjøen ved Vippa Arendal.
TIDLIG UTE: Herwa på sjøen ved Vippa Arendal.

Historisk på Sjøen for alle

Onsdag om en uke åpner Sjøen for alle, og der blir det stilt ut historiske perler.

En av årets største messenyheter på Sjøen for Alle, er Sjølyst-utstillingen i E-hallen. Den rommer et trettitalls båter fra 1950- og 1960-årene som viser høydepunkter i norsk båthistorie og båtproduksjon, melder Sjøen for alle i en pressemelding.

Utstillingen rommer et bredt utvalg båter fra 1950- og 1960-tallet som aldri tidligere har vært samlet under ett og samme tak. Utstillingen kjøres i et tidsriktig retromiljø der det eldste publikummet kan kjenne seg igjen fra båtmessens yngre dager på Sjølyst. Den lages i samarbeid med Vest-Agder-museet, Oslofjordmuseet og privatpersoner som stiller sjeldne eksemplarer til disposisjon.

Blant båtene publikum kan se er en Ancas-joller fra 1958, Fjord Fjordwing fra 1969, Herwa 17 Deluxe fra 1964, Skibsplast Sportsamnn 13 fra 1965 og Sportsmann junior 11. Sistnevne ble laget ny i 2016 ved Vest-Agder-museet i de originale støpeformene, som ble stilt til disposisjon av Roald Skibsrud.

Plastbåtenes far i Norge:
Herbert Waarum.

Plastbåtenes far i Norge: Herbert Waarum.

Båtliv har nylig intervjuet Roald Skibsrud (Båtliv 1 2018), som er en pioner i norsk båtbygging.

Les intervju med Waarum her: Et hektisk eventyr

Se film fra byggingen byggingen ved Vest-Agder museet her:

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen