Søk i arkivet

PRISGUNSTIG: Raymarine oppgarderer Quantum Radaren.
PRISGUNSTIG: Raymarine oppgarderer Quantum Radaren.

Ser fartsretningen på radaren

Raymarine oppgraderer Quantum-radaren med Doppler-teknologi.

Raymarine lanserte andre utgave av sin Quantum-radar under båtmessen i Miami i februar, og enheten kommer på markedet i løpet av våren. Quantum 2 har den samme kompakte størrelsen, og lave strømforbruket som Quantum, men med Doppler-teknologi, blir radaren enklere å bruke. 

Ser andre båters bevegelse

Med den nye radaren blir det enklere å tyde ett radarbildet. Andre fartøy i bevegelse blir markert ut med farge. Objekter som er på vei mot radaren blir markert med rødt, mens objekter i bevegelse vekk fra radaren blir markert grønt. Doppler-teknologien gjør det mulig å markere ut objekter i bevegelse.

LES: Radaren finner beveglige objekter

Ny trend

Doppler-teknologi er det nye innen radar-teknologi. Doppler-teknologien er mikrobølger har ulik frekvens avhenging av farten på objektet bølgene treffer. Dette kan brukes for å skille objekter i fart.  Furuno og Garmin lanserte slike produkter i 2016. I fjor fulgte Navico opp.

Men med en pris på 22 000 kroner, så er Quantum 2 litt billigere enn FURUNO DRS4D-NXT-radar.

Lær mer

I SEILmagasinet 9-2016 hadde vi en større sak om moderne radarer som forklarer Doppler-teknologien, samt alle de nye uttrykkene moderne teknologi har skapt.

Les: Radaren blir bedre og enklere

BEVEGELSE: Doppler-teknologi
gjør radaren enklere å tyde.

BEVEGELSE: Doppler-teknologi gjør radaren enklere å tyde.

 

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen