Søk i arkivet

Peugeot lager dashbord for båter

De to franske gigantene Beneteau og Peugeot har gått sammen om å lage et smartsystem for styring av båter.

Salon Nautic, Paris

På standen til Beneteaus motorbåter på Salon Nautic i Paris, kunne publikum sette seg bak rattet og prøve morgendagens dashbord for motorbåter.

Vi satte oss i det tøffe skinnsetet og grep tak i det sporty rattet. Gir og gass hadde vi på høyre hånd som vanlig. Plotter og instrumentpanel lå over rattet og ved siden av rattet. Opplevelsen minnet mye om å sette seg inn i en god bil.

Så er da også en av Frankrikes største bilprodusenter som har utviklet løsningen. Peugeot Design Lab har gått sammen med Beneteau om å utvikle førerkonseptet, som de kaller for Sea Drive Concept. Dette bygger på Peugeots i-Cockpit som nå finnes i fire millioner biler, og som kjennetegnes av kompakt ratt, kundetilpasset instrumentpanel og en stor multifunksjons touchskjerm bygget rundt føreren for å gi en best mulig kjøreopplevelse.

All informasjon om båtens funksjoner og service samles i det nye systemet, som nok også vil gi produsenten mye nyttig informasjon om båtbrukerne.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen