Søk i arkivet

Foto:
Foto:

El-båtene inntar Paris

Til helgen åpner Salon Nautic i Paris, og elektriske båter får egen utstilling.

Båtutstillingen i Paris er den siste som fortsatt arrangeres midt inne i en storby, og nå fraktes båter gjennom gatene til Porte de Versailles, dit anslagsvis 200.000 mennesker vil valfarte neste uke for å oppleve siste nytt om båtlivet.

Blant årets nyheter er den egen seksjon for elektriske båter. I Europa er det mange elver og innlandsjøer, og markedet for el-drevne båter er i vekst. El-båt foreningen i Frankrike vil stille ut en rekke ny båter og motorer som baserer seg på fornybar energi, heter det i en pressemelding fra arrangørene.

Dette dreier seg om en katamaran med seil som generer solkraft, en husbåt, dagsturbåter med elektriske påhengsmotorer og vannleker.

Salon Nautic er en svært viktig salgsarena for store, franske produsenter som Beneteau og Jeanneau. Nedenfor er noen franske nyheter vi har testet det siste året.

Fritt tilgjengelig for Båtlivs abonnenter:

Les vår prøvekjøring av nye Beneteau Barracuda 6 her

Se 360-visning av flaggskipet Monte Carlo S her

Les prøvekjøring av Beneteau Swift Trawler 30 her

Les prøvekjøring av Jeanneau Leader 30 her

Se 360 fra nye Jeanneau NC 33 her

Fritt tilgjengelig for SEILmagasinets abonnenter:

Les prøveseiling av Jeanneau Sun Odyssey 440 her

Les prøveseiling av Beneteau 51.1 her

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen